Bulghur is een graanproduct dat eerst wordt gestoomd en vervolgens gebroken. Meestal wordt bulghur van tarwe gemaakt, maar ik gebruikte voor dit recept speltbulghur. Vooral in Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse landen wordt bulghur gegeten, maar ook veel in bijvoorbeeld Turkije. Qua smaak lijkt bulghur een beetje op een kruising tussen couscous en quinoa. Het onderstaande recept voor speltbulghur met pompoen, hazelnoot en cranberry's is makkelijk en snel klaar. Je kunt het zowel vegetarisch als niet-vegetarisch eten.
Quick & easy: speltbulghur
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 175 gram bulghur
- 100 gram pompoen in stukken van 1 x 1 cm
- 1 teentje knoflook
- 100 ml water (of anders indien dit op de verpakking staat)
- 2 tl za'atar
- 1 el fijngesneden peterselie
- 75 gram gedroogde cranberry's
- handje hazelnoten fijngehakt
- olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en zet deze op een middelhoog vuur. Pers het teentje knoflook hierboven uit en voeg de pompoenstukjes toe.
- Roer goed door en voeg de bulghur toe. Doe het water erbij. Kijk voor de precieze hoeveelheid water op de verpakking, want deze kan per soort verschillen.
- Voeg de kruiden en de cranberry's toe en laat gedurende 15 minuten op laag vuur staan, totdat het water is verdampt. Schep nu goed om met een vork om alles goed los te maken en strooi de hazelnoten over de bulghur heen.
- Serveer met bijvoorbeeld lamsworstjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 585 | Calorieën uit vetten 148 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 27% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 9% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen