Spinazie salade met teriyaki zalm
- Door Judith Pagrach
- Japans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Soms heb je zin in iets lichts, bijvoorbeeld een salade. Zoals je misschien wel hebt gezien, ben ik wel van de salades: couscoussalade, quinoasalade, een salade vol met groentes, een kikkererwtensalade, ja, ik ben er wel van. Het is vaak zo simpel, net weer wat anders en licht verteerbaar. Ik vind het dan ook leuk om te experimenteren, met bijvoorbeeld salades. Deze teriyaki zalm maakte ik al een aantal keer met groot succes, maar ik gebruikte hem eigenlijk nooit in een salade. Waarom niet eigenlijk, dacht ik. Spinazie en zalm gaan hartstikke goed samen!
Wat is jouw favoriete salade?
Spinazie salade met teriyaki zalm
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram verse (wilde) spinazie
- 6 radijsjes
- 1/2 komkommer
- 250 gram verse zalm
- 1 bosui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1 el sojasaus
- 1 tl mirin
- 1/2 tl kokosbloesemsuiker
- 1 tl maïzena
- 2 el arachideolie of zonnebloemolie
Benodigdheden
- wok of koekepan
- staafmixer, blender of hakmolen
- ingevette ovenschaal
Instructies
- Snijd de zalm in blokken van zo'n 5 x 5 cm en leg ze in de ingevette ovenschaal.
- Doe de bosui, knoflook, peper, gember, sojasaus, mirin, olie en kokosbloesemsuiker in de blender, hakmolen of staafmixer en meng het tot een gladde saus. Meng de maïzena er doorheen totdat deze is opgelost.
- Schenk deze saus over de zalm en verdeel het met een lepel zodat alles zalm bedenkt is. Laat dit 10 minuten zo staan, zodat het kan intrekken.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Bak de zalm zo'n 15 minuten in de oven.
- Intusen snijd je de radijsjes en de komkommer in dunne plakjes en was je de spinazie eventueel (als dit niet al is gedaan).
- Verdeel de groenten over de borden. Wanneer de zalm uit de oven komt verdeel je deze ook over de salade.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 448 | Calorieën uit vetten 278 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 47% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 31% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 9g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen