Zomerse vegetarische spinaziesalade met aardbeien

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms heb je zin in een lekkere salade voor de lunch. Deze zomerse spinaziesalade met aardbeien is echt een topper. Heel veel verschillende smaken en structuren. De vegetarische kip, het gekookte ei, crunchy pecannoten, de zoete aardbeien en als klap op de vuurpijl de friszoete dressing. Klinkt goed, toch? Een heerlijke lunch of bijgerecht.

Zomerse vegetarische spinaziesalade met aardbeien

Zomerse vegetarische spinaziesalade met aardbeien

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram (biologische) bladspinazie
  • 100 gram aardbeien
  • 2 eieren
  • 200 gram vegetarische kipstuckjes
  • 75 gram pecannoten
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd*
  • *indien vegan: laat de eieren achterwege en vervang de honing door agavesiroop

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Bak de pecannoten in een schone droge koekenpan circa 3 minuten. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  2. Maak de dressing door de olijfolie, honing en mosterd te mengen. Zet dit apart.
  3. Bak de vegetarische kipstuckjes volgens de instructies op de verpakking.
  4. Kook de eieren 6 minuten (of meer of minder voor de gewenste hardheid).
  5. Halveer de aardbeien.
  6. Meng de sla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Maak af met de eieren, vegetarische kip, aardbeien en pecannoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *