Stamppot snijbonen
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wat anders dan anders!
Stamppot snijbonen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kruimige aardappels
- 400 gram snijbonen (schoongemaakt en gesneden)
- 25 gram roomboter
- 75 ml melk
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl zwarte peper
- 1 el ketjap
- 200 gram gerookte kipfiletreepjes
Benodigdheden
- kookpan
- steelpan
- stamper
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.
- Kook de aardappels in circa 25 minuten gaar.
- Intussen breng je in de steelpan water aan de kook en blancheer je de snijbonen in 3 minuten. Spoel ze af met koud water.
- Giet de aardappels af en voeg boter, melk, ketjap en peper toe. Met een stamper pureer je het geheel.
- Meng de snijbonen en de kip door de stamppot heen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 469 | Calorieën uit vetten 187 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 50% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen