Superfood Sunday: wentelteefjes met blauwe bessen
- Door Judith Pagrach
- Frans, Nederlands
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Elke zondag is het Superfood Sunday en neem ik een superfood als ingrediënt. Deze zondag 'french toast' (oftewel wentelteefjes, maar dat vind ik zo'n gekke naam!) met blauwe bessen.
De blauwe bes mag zich met recht een superfood noemen. Deze kleine blauwe jongens zitten boordevol antioxidanten, meer dan welke andere vrucht dan ook. Dit zorgt voor een verbeterde weerstand. Daarnaast zouden de flavanoïden de kans op kanker verlagen en de bes goed zijn voor het zicht, de hartconditie, de bloedsuikerspiegel en buikvet verminderen.
Op dit recept zijn tal van variaties mogelijk, je kunt aardbeien of frambozen nemen in plaats van bessen en wit brood of krentenbrood in plaats van bruin brood gebruiken. Ik heb bruin brood genomen, omdat het lekker is, maar ook omdat het vol vezels zit. Een goed begin van de dag!
Superfood Sunday: wentelteefjes met blauwe bessen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram blauwe bessen (ik heb bessen uit het vriesvak gebruikt)
- 6 sneetjes volkoren brood met pitten
- 3 eieren
- 150 ml halfvolle melk
- 1/2 el kaneel
- 1/2 el bruine suiker
- mespuntje nootmuskaat
- ahornsiroop (te koop bij bijvoorbeeld natuurvoedingswinkels)
- klontje roomboter
Benodigdheden
Instructies
- Kluts de eieren door elkaar en voeg hier de melk aan toe, suiker, nootmuskaat en kaneel. Houd een beetje kaneel achter om zo het gerecht te garneren.
- Snijd de korstjes van het brood en dompel ze één voor één in het eiermengsel totdat ze helemaal doordrenkt zijn.
- Verhit een pan en voeg wat olie of boter toe om in te bakken.
- Leg de boterhammen in de koekepan, naast elkaar. Wat je nog overhoudt van het mengsel kun je er overheen gieten.
- Wanneer de onderkant bruin begint te worden (na ongeveer 2 minuten) keer je het brood om en bak je ook de andere kant.
- Haal het brood uit de pan en leg op 2 borden ieder een sneetje brood. Doe vervolgens een schep van de bessen hierop en leg er weer een boterham op. Zo ga je door totdat de boterhammen en bessen op zijn. Eindig met bessen.
- Strooi nog een beetje kaneel over het geheel en wat ahornsiroop om het iets zoeter te maken.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 552 | Calorieën uit vetten 212 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 57% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Jeeeej! Goed recept. Ik ben dol op wentelteefjes! Ze blijven een topper, ‘turn over bitches’ (zoals wij ze thuis noemen) ;-)
Ha Mireille,
Leuk dat je even een kijkje komt nemen op mijn blog :-). En, dankje, ik vind wentelteefjes ook heerlijk, vooral als zondagochtendontbijt!
En jij op die van mij zag ik!
Gezellig :)
Keep up the good work, je hebt een mooie blog!
Groetjes