Superfood Sunday: vega gezonde salade met mango, spinazie en tofu

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze gezonde salade is een energiebom en bevat onder meer spinazie, mango, mandarijnen en tofu. De inspiratie voor dit recept haalde ik uit Women's Health, mijn nieuwe favoriete tijdschrift :-). Dat rode kool een bron van onder meer vitamince C is kon je al eerder lezen. De superfood van vandaag is spinazie. Want ook al is gebleken dat spinazie toch niet zoveel ijzer bevat als altijd gedacht, omdat een wetenschapper ooit een komma verkeerd plaatste, het is en blijft erg gezond.

Spinazie is goed voor mensen die letten op hun lijn, omdat het geen vet bevat, weinig calorieën heeft, de bloedsuiker laag houdt en je lang een vol gevoel geeft. De vitamine K in spinazie is goed voor de hersenen en botten. Door de antioxindanten verbetert je weerstand en heeft een positief effect op het zicht. Zo verkleint het de kans op staar. En spinazie heeft misschien dan niet zoveel ijzer als ooit werd gedacht, het ijzergehalte is alsnog vrij hoog.

Op zoek naar een gezonde salade, vol smaak die ook vega is? Lees dan snel verder!

Superfood Sunday: vega gezonde salade met mango, spinazie en tofu

Superfood Sunday: vega gezonde salade met mango, spinazie en tofu

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 75 gram verse gewassen spinazie
  • 40 gram gesneden rode kool
  • 1 mango in blokjes
  • 2 mandarijnen
  • 100 gram tofu (in reepjes gesneden)
  • 50 gram low-fat 'feta' (witte kaas met 10% vet)
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 el balsamicoazijn van goede kwaliteit
  • 1 el olijfolie
  • 1 el versgeperst sinaasappelsap

Benodigdheden

Instructies

  1. Doe een scheutje olie in een koekepan en bak de tofu reepjes in zo'n 5 minuten lichtgoudbruin.
  2. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Meng de spinazie, rode kool, mango en kaas. Pel de mandarijn en meng de partjes door de salade.
  4. In een droge koekepan rooster je de pijnboompitten. Blijf de pan goed schudden zodat ze niet verbranden. Ze zijn geroosterd als ze bruin beginnen te worden. Strooi de pijnboompitten over de salade.
  5. Maak van de balsamicoazijn, olijfolie en sinaasappelsap een dressing en giet deze voorzichtig over de salade.
Wat is jouw favoriete gezonde salade?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *