Sushi burrito (‘norito’)

  • voor 2 personen personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

De sushi burrito. Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord. Jullie wel? Jerôme liet me een plaatje in een reclamefolder zien van een sushi burrito. En natuurlijk was ik meteen geïntrigeerd. Tijdens het proces bedacht Jerôme ook meteen een leuke naam voor de sushi burrito, namelijk de 'norito' ('nori' + 'burrito, snap je ;-D?). Okay, het is niet héél veel anders dan gewone sushi, maar je kunt de rol wel lekker dik vullen en vervolgens hoef je hem maar in twee stukken te snijden. Ik vond het voor de verandering weleens lekker, zo probeerde ik de rijst nóg dunner uit te smeren dan bij normale sushi om zo extra veel vulling erin te kunnen krijgen. Ik bakte de tonijnsteak kort, maar uiteraard kun je ook rauwe vis gebruiken (mits echt vers). Verder vulde ik hem met panko, komkommer, avocado, wortel en wasabi mayonaise. Maar uiteraard kun je doen wat je zelf lekker vindt! Zoek je nog meer sushi inspiratie? Kijk dan even hier! Had jij al weleens gehoord van de sushi burrito? En ben je ook van plan om het eens te proberen?

Sushi burrito (‘norito’)

Sushi burrito (‘norito’)

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 2 personen personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 vellen nori (zeewier)
  • 250 gram sushirijst
  • 1 tl mirin
  • 3 el mayonaise
  • 1/2 tl wasabi (of meer naar smaak)
  • 2 el panko
  • 1 tl roomboter
  • 1 verse tonijnsteak
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 komkommer (in dunne reepjes)
  • 2 avocado's (in dunne reepjes)
  • 100 gram wortel ('jullienne' gesneden)

Benodigdheden

  1. bamboe sushi matje
  2. koekenpan
  3. klein kommetje

Instructies

  1. Marineer de tonijn in de sojasaus.
  2. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met mirin en laat de rijst afkoelen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter. Doe vervolgens de panko erbij en schep goed om. De panko is klaar als het licht verkleurt. Is het klaar, doe het dan in een bakje.
  4. Schroei in een hete koekenpan de tonijn aan beide kanten dicht. Zorg ervoor dat de binnenkant nog mooi roze is. Als je liever de tonijn rauw eet, kan dat overigens ook goed! Zorg er dan wel voor dat je hele verse tonijn gebruikt!
  5. Snijd de tonijn vervolgens in dunne plakjes.
  6. Meng in een kommetje de mayonaise en de wasabi.
  7. Leg zeewier op het bamboe matje en verdeel een beetje rijst over de nori. Zorg er daarbij voor dat je aan de boven- en onderkant circa 1 centimeter onbedekt laat. Maak je vingers nat en spreid de rijst zo goed mogelijk uit zodat het zo dun mogelijk is uitgesmeerd. Je zou met deze hoeveelheid rijst 4 vellen moeten kunnen bedekken.
  8. Maak vervolgens in het midden een horizontale streep met de wasabi mayonaise.
  9. Verdeel vervolgens tonijn, komkommer, avocado en wortel over de streep mayonaise. Maak af met een beetje panko.
  10. Rol vervolgens, met behulp van je matje, de sushi rol strak op. Maak de naden met wat water nat zodat deze goed dicht blijven zitten.
  11. Snijd vervolgens de sushi rol in tweeën en klaar is je sushi burrito!
sushi burrito rollen sushi burrito in progress

Een reactie op “Sushi burrito (‘norito’)

  • Martine -Duizenden1dag

    Je bent me net voor. Ik zag hem van de week ook in het krantje staan en hoop de post dit weekend te kunnen plaatsen. Maar ik had er inderdaad ook nog nooit van gehoord.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *