Gepofte zoete ‘taco aardappels’

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd50 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen ik op Buzzfeed het idee voor een taco aardappel voorbij zag komen, was ik verkocht! De smaak van een taco gecombineerd met gepofte aardappel. What's not to like? Ik gaf er mijn eigen draai aan en gebruikte zo zoete aardappels die ik pofte. De vulling is lekker simpel maar toch helemaal op smaak! Als basis gebruikte ik een zelfgemaakte guacamole,  daaroverheen gebakken kipgehakt, wat zure room en bosui. Als je het lekker vindt kun je bijvoorbeeld ook nog wat kaas eroverheen strooien. Het is dan wel weer iets minder gezond. Persoonlijk miste ik de kaas niet! Zoete aardappels smaken overigens anders dan gewone aardappels en zitten boordevol voedingsstoffen. Daarnaast zijn ze ook veel sneller gaar, dus onder een uur zijn de zoete aardappels perfect gepoft!

Gepofte zoete ‘taco aardappels’

Gepofte zoete ‘taco aardappels’

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd50 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 3 avocado's
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • snuf zeezout
  • 250 gram kipgehakt
  • 3 bosuien (in dunne ringen)
  • 100 gram sour cream

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Verdeel olijfolie over de aardappels en verspreid dit met je handen. Bestrooi met grof zeezout en prik met en vork enkele gaatjes in de aardappels.
  3. Laat de aardappels circa 50 minuten poffen.
  4. Prak de avocado en giet hier de limoensap bij. Meng de knoflook en rode peper er doorheen en breng op smaak met een snufje zout.
  5. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet hier wat olie in. Bak het kipgehakt rul.
  6. Als de aardappels gaar zijn, haal je ze uit de oven en snijd je ze doormidden. Verdeel de guacamole over de aardappels, daaroverheen het kipgehakt en wat sour cream. Maak af met de bosui.

Een reactie op “Gepofte zoete ‘taco aardappels’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *