Tagliata (runderlende met rucola en parmezaan)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Sommige recepten zijn zo lekker en snel te maken, dat ze in het lijstje met all-time favorites terecht komen. Dit recept is er een van. Vaak tref je een vergelijkbaar recept aan als voorgerecht in de carpaccio-variant. Dit keer met net wat andere ingredienten én als hoofdgerecht.

Tagliata (runderlende met rucola en parmezaan)

Tagliata (runderlende met rucola en parmezaan)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram runderlende of ossenhaas op kamertempratuur
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 6 takjes rozemarijn gebroken
  • 1 citroen
  • 60 gram rucola
  • 40 gram kaasvlokken (parmezaan) (optioneel
  • gemalen zeezout
  • gemalen peper

Benodigdheden

  • Grote koekepan
  • Afdruiprek (bijvoorbeeld ovenschaal met ovenrek).
  • Keukentang
  • Scherp koksmes
  • Fijne zeef + kom
  • Grote lepel
  • Kom voor sla

Instructies

  1. Zet alles klaar (mise-en-place). Zet hierbij ook het rek alvast boven de afdruipbak (het kan maar vast klaarstaan ;) ). De stappen volgen elkaar snel op!
  2. Verhit een grote koekepan op hoog vuur. Voeg olijfolie toe zodat de pan voor 2 millimeter gevuld is.
  3. Doe wat zeezout op het vlees en wacht tot de olie heel heet is.
  4. Doe de runderlende/ossenhaas met de keukentang in de pan en draai hem elke 15 seconden op een kant. Doe dit 2,5 minuten lang en plaats vervolgens het vlees op het afdruiprek om de sappen op te vangen.
  5. Haal de pan van het vuur. Giet de meeste olijfolie uit pan en maak de pan niet schoon. Het is de bedoeling dat je een scheut olijfolie over houdt. Laat de pan afkoelen gedurende 2 minuten.
  6. Verhit de koekepan met de overgebleven olijfolie op laag vuur. Voeg de knoflook toe, roer 30 seconden door. Voeg daarna de rozemarijn toe.
  7. Haal de pan van het vuur en laat voor 5 minuten rusten. Voeg daarna het sap van 1 citroen toe.
  8. Zet de kom onder de zeef. Giet het mengsel van de pan in de zeef en druk met de lepel alle sappen door de zeef. Giet daarna de eventuele sappen van het vlees (afdruikbak) erbij en roer door.
  9. Doe de rucola in de kom en giet de helft van de dressing eroverheen. Roer om met je handen.
  10. Om te serveren snijd je het vlees in dunne plakjes (bij voorkeur schuin). Leg een paar plakjes overlappend op het bord. Doe er een beetje peper en zout op. Leg de sla erop. Besprenkel het bord met de kaasvlokken (voor de liefhebbers).
Naar: Heston Blumenthal's Tagliata Steak

4 reacties op “Tagliata (runderlende met rucola en parmezaan)

  • Laura - Essential Honesty

    Dit recept ga ik ook eens proberen! Op restaurant bestel ik het regelmatig, maar nog nooit echt geprobeerd om het thuis op tafel te toveren! Thanks for the recipe!

    Beantwoorden
  • gerie

    Hallo Judith,
    het is een mooi recept en het smaakt heerlijk.
    de parmesaanse kaas geeft deze salade een speciale smaak.
    Ik lees je blog met veel plezier.
    gerie

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *