DIY: bijzondere chocoladereep maken

  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
DIY: bijzondere chocoladereep maken

Al een tijdje was ik op zoek naar eetbare bloemen. Vaak kom ik namelijk in restaurants waar het eten mooi gegarneerd wordt met een bloemtje of 2. Dat wilde ik ook! Zo kwam ik op de site van Bloom Bites en kreeg ik een setje om te proberen. Nu leek het me heel leuk om de bloemen als versiering te gebruiken op een 'zelfgemaakte chocoladereep'. Het is eigenlijk supersimpel: je smelt namelijk de chocolade en laat hem hard worden, maar het mooie van dit recept is, dat het supergave cadeautjes zijn. Laat je creativiteit de vrije loop! Je kunt de chocoladerepen versieren met bijvoorbeeld chocolade in een contrasterende kleur, kokos, noten, gedroogd fruit, pitten, zaden, bloemen, stukjes koek (kleine stukjes stroopwafel of schuddebuikjes bijvoorbeeld), grof zeezout, kruiden en ga zo maar door. Verpak de chocoladerepen of 'brokken' in een stukje cellofaan, lintje eromheen en je hebt een leuk en persoonlijk cadeau. Wat je zelf hebt gemaakt!

Ingrediënten

  • 100 gram
  • chocolade naar keuze
  • topping bijvoorbeeld:
  • 10 gevriesdroogde frambozen
  • 6
  • pecannoten
  • 1 el
  • geraspte kokos
  • of
  • 1 el
  • fijngehakte pistachenootjes
  • 5 eetbare
  • bloemen

Benodigdheden

  1. een stukje bakpapier of een siliconen mat
  2. een metalen lepel
  3. scherp mes

Instructies

  1. Smelt de chocolade. Dat kan au-bain marie of in de magnetron.
  2. Met een lepel smeer je een laag chocolade over je mat of bakpapier.
  3. Verdeel de topping over de chocolade.
  4. Leg het papier of de mat met de chocolade in de koelkast en laat dat zo 1 à 2 uur opstijven.
  5. Snijd de randjes weg met een scherp mes zodat je een mooi vierkant krijgt. Je kunt de chocolade ook breken als je liever 'schotsen' hebt.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *