Tagliatelle met garnalen, tapenade en courgette
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Wie is er geen fan van pasta? Dit is een supersimpel en lekker pasta gerecht. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, want het is klaar in slechts 20 minuten.
Makkelijk pasta recept
Het is ZO simpel, maar wanneer je het op tafel zet lijkt het alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De smaak van deze garnalenpasta in combinatie met de tapenade en courgette is onwijs lekker en heeft een fijne textuur. Het is gemakkelijk, snel, en heus comfort food.
Net zo'n fan van pasta als ik? Probeer dan ook eens deze pasta met rode pesto, rucola en burrata, of deze vegetarische pasta met romige paprikasaus.
Zelf tapenade maken
Ik gebruikte kant-en-klare tapenade, dan is het helemaal razendsnel. Je kunt het ook zelf maken, en dat is helemaal niet zo moeilijk. Hoewel de tapenade traditioneel wordt gemaakt in een stamper en vijzel, kan je ook prima werken met de pulseerfunctie van een keukenmachine.
Doe de kappertjes, olijven, knoflook en peterselie in de keukenmachine en maak er een grove puree van. Knijp het citroensap erdoor en voeg, terwijl de motor nog draait, de olie toe. Mix tot het mengsel fijn gehakt is en breng op smaak met zout en peper.
Tagliatelle met garnalen, tapenade en courgette
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram tagliatelle
- 1 courgette
- 100 gram tapenade
- 12 rauwe ongepelde grote garnalen
- 1 tl olijfolie om in te bakken
Benodigdheden
- koekenpan
- kookpan
Instructies
- Snijd de courgette in dunne plakjes.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de courgette totdat deze heel licht verkleurt.
- Haal uit de pan en laag uitlekken op keukenrol op een bord.
- Giet vervolgens weer een klein beetje olijfolie in de pan en bak de garnalen gaar. Ze zijn dan rozig met wit.
- Kok de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng met de tapenade en de courgette.
- Verdeel over de borden en leg hier vervolgens de garnalen op. Je kunt ervoor kiezen deze voor het opdienen te pellen of iedereen dat aan tafel zelf te laten doen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 413 | Calorieën uit vetten 105 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 18% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 9% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Er staat overal dat garnalen niet mogen tijdens de zwangerschap, dit recept zorgt dan ook voor veel verwarring!
Dit recept staat niet gelabeld als geschikt voor zwangere vrouwen. Kun je aangeven waarom het bij jou voor verwarring zorgt?