Thaise larb salade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ook wel 'laab' of 'laap'. Dit gerecht wordt in Laos en delen van Thailand gegeten en zoals bij veel (Aziatische) gerechten zijn er talloze manieren om dit gerecht te maken. De larb wordt vaak met varkensvlees gemaakt, maar ook weleens met kip. Het gerecht is weer eens wat anders dan anders en door de basis van sla is het lekker fris!

Thaise larb salade

Thaise larb salade

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 rode ui
  • 300 gram (kip)gehakt
  • 1 cm gember (fijngesneden)
  • 1 stengel sereh (buitenkant en onderkant verwijderd en fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1 groene peper (fijngesneden)
  • scheutje olie
  • dressing:
  • sap van 1 limoen
  • 1/4 tl vissaus
  • 1 tl fijngesneden munt
  • 1 tl fijngesneden koriander
  • topping:
  • handje cashewnoten (optioneel)

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet hier een scheutje olie in. Voeg de gember, sereh, knoflook en peper toe en bak deze enkele minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak dit rul. Zet het vuur uit zodar het vlees gaar is.
  2. Maak de dressing door de vissaus, limoensap, koriander en munt te mengen en zet dit apart.
  3. Leg wat sla in een kom en maak dit aan met circa de helft van de dressing.
  4. Leg op de sla wat rode ui.
  5. Verdeel het gehakt over de salade en maak af met wat (vers gebrande) ongezouten cashewnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *