Tomatenrisotto met mozzarella (lekker, voedzaam en snel)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ik ben dol op risotto gerechten, vooral als het net zo lekker, voedzaam en snel is als deze variant met tomaten. Dit risotto recept staat in een handomdraai op tafel en is geheel aan te passen naar jouw dieetwensen.
Risotto met tomaat
Deze tomatenrisotto is simpel, lekker, voedzaam en snel. Dit recept is het lekkerst wanneer je de risotto goed kookt. De korrels horen zacht te zijn, tegen het randje van al dente aan, met een lichte bite. Je weet dat je risotto gaar is als je het proeft en zin hebt in nog een hap.
De sleutel tot succes? Verse tomaten. Niet alleen zitten die vol vitaminen, maar het geeft je risotto net dat extra vleugje smaak. Een andere variant proberen? Eerder plaatste ik al deze tomatenrisotto met truffel en gepofte tomaatjes.
Vegan risotto
Eet je liever veganistisch? Geen probleem! Laat de buffelmozzarella achterwege en je krijgt een hele romige risotto, ondanks dat er dus geen kaas in het gerecht zit.
Door het type rijst wordt het sowieso een lekkere risotto! Ideaal dus als je bijvoorbeeld voor vegetariërs en of vegans iets lekkers op tafel moet zetten. Eet smakelijk!
Tomatenrisotto met mozzarella (lekker, voedzaam en snel)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 500 gram risottorijst
- 1.75 ml groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 400 gram cherrytomaten of andere smakelijke kleine tomaten
- ter garnering: truffelolie en zwarte peper
- optioneel: buffelmozzarella (laat achterwege voor vegan)
Benodigdheden
- diepe koekenpan
Instructies
- Snijd een sjalotje en snijd de knoflook fijn.
- Doe de olie in de pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Fruit deze aan.
- Doe de risotto rijst in de pan en blus dit af met de (alcoholvrije) witte wijn.
- Voeg ongeveer 250 ml bouillon toe aan de pan. Zorg dat dit door de rijst is opgenomen voor je er weer bouillon bij giet. Dit duurt ongeveer een paar minuten.
- Wanneer je er circa 500 ml bij hebt gegoten, doe je de tomatenblokjes erbij. Roer telkens goed door. Als de bouillon is opgenomen doe je er weer een beetje bij.
- Proef of de rijst gaar is. Kook anders desgewenst met een klein beetje extra vocht door.
- Serveer met verse cherry tomaatjes, mozzarella (optioneel) en truffelolie (of vervang door balsamicocreme als je niet van truffel houdt).Ik ben dol op risotto gerechten, vooral als het net zo lekker, voedzaam en snel is als deze variant met tomaten. Dit risotto recept staat in een handomdraai op tafel en is geheel aan te passen naar jouw dieetwensen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 453 | Calorieën uit vetten 10 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 2% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 1% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen