Tortillataart

  • voor 4 personen
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een tortillataart ziet er heel erg feestelijk uit! En toch is het eigenlijk heel makkelijk en  niet meer werk dan dat je normaal wraps zou maken. Een tortillataart bestaat uit verschillende lagen met daartussen een lekkere vulling. In dit geval heb ik gekozen voor een gehaktvulling, crème fraîche met kaas en guacamole. De guacamole is natuurlijk het lekkerste als je hem zelf maakt. Daarvoor heb je in ieder geval nodig: avocado, teentje knoflook en zout. Of gebruik mijn favoriete recept voor guacamole. Bij AH verkopen ze op de groenteafdeling een pakket met daarin alles wat je nodig hebt voor guacamole, ook erg handig! Tip: houd je van lekker pittig? Verdeel dan wat jalapeño peper schijfjes over een laagje crème fraîche of serveer ze er los bij!

Tortillataart

Tortillataart

  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • pak van 8 tortillawraps
  • 4 el guacamole
  • 200 gram kidneybonen (uit blik)
  • 2 paprika's (ontdaan van zaadlijsten en in kleine blokjes gesneden)
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 schijven ananas (uit blik)
  • 125 gram crème fraîche
  • 30 gram geraspte oude kaas
  • 2 takjes koriander (fijngesneden)
  • 150 gram passata di pomodoro (tomatensaus)
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. springvorm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en bak het gehakt rul. Voeg de paprikablokjes toe, samen met de kidneybonen, de passata en de koriander. Draai het vuur zachter en laat het geheel zo'n 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg een wrap op de bodem van de springvorm.
  4. Bestrijk de wrap met guacamole.
  5. Leg hier een wrap op en bedenk deze met een derde van het gehakt.
  6. Bedek met een derde wrap en bestrijk met crème fraiche. Bestrooi met de helft van de kaas.
  7. Ga weer verder met een wrap en bedek weer met gehakt.
  8. Leg hier de ananasschijven op en ga verder met een wrap. Deze wrap bestrijk je weer met crème fraîche en bestrooi je met kaas.
  9. Tot slot leg je hier een wrap op en bedek je deze met gehakt en een wrap. Eventueel strooi je op het gehakt nog wat kaas voor je de laatste wrap er bovenop legt.
  10. Doe de ring om de springvorm en zet het geheel 20 minuten in de oven.
tortillataart met guacamole en creme fraiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *