Tortillataart met makreel en tomaat

  • Voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Tortillataart met makreel en tomaat

Ik maakte al eerder een tortillataart: een soort lasagne met in plaats van lasagnevellen tortillawraps en een Mexicaanse vulling. Tortilla taarten zien er super leuk en gezellig uit en zijn dan ook perfect om te serveren als je gasten op het eten krijgt. Fijn is ook dat ze heel eenvoudig te maken zijn. Dit keer ging ik voor een tortillataart met makreel en tomaat. Makreel is supergezond én lekker! Ik kies meestal overigens voor volkoren wraps boven reguliere wraps. Net zo lekker en veel gezonder!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • gerookte makreel
  • 8 volkoren
  • wraps
  • 300 gram
  • tomatenblokjes
  • 500 gram
  • passata di pomodoro
  • 1 tl
  • oregano
  • 1/2 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 2
  • paprika's
  • (in kleine blokjes)
  • scheutje
  • olijfolie
  • 2
  • avocado's
  • sap van 1
  • limoen
  • 3 takjes
  • platte peterselie

Benodigdheden

  • bakplaat
  • koekenpan
  • staafmixer of blender

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  3. Doe de paprika's bij de olie en bak enkele minuten. Voeg de oregano, paprikapoeder, tomatenblokjes en passata toe en laat enkele minuten op laag vuur stoven.
  4. Maak intussen guacamole door de avocado's met limoen en peterselie te pureren. Ik voegde geen zout toe, omdat de vis al vrij zout is.
  5. Roer de makreel door de tomaten-paprikasaus en draai het vuur uit.
  6. Leg een wraps op de bakplaat. Smeer deze in met het makreelmengsel.
  7. Leg hier een wrap op en smeer deze in met guacamole. Vervolg met een wrap die je weer bedekt met makreel en ga zo om-en-om door totdat de wraps op zijn.
  8. Garneer eventueel met kaas (optioneel) en bak de tortillataart 10 minuten.
2 people want to make it
1 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *