Tortillataart met makreel en tomaat

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik maakte al eerder een tortillataart: een soort lasagne met in plaats van lasagnevellen tortillawraps en een Mexicaanse vulling. Tortilla taarten zien er super leuk en gezellig uit en zijn dan ook perfect om te serveren als je gasten op het eten krijgt. Fijn is ook dat ze heel eenvoudig te maken zijn. Dit keer ging ik voor een tortillataart met makreel en tomaat. Makreel is supergezond én lekker! Ik kies meestal overigens voor volkoren wraps boven reguliere wraps. Net zo lekker en veel gezonder!

Tortillataart met makreel en tomaat

Tortillataart met makreel en tomaat

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte makreel
  • 8 volkoren wraps
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 paprika's (in kleine blokjes)
  • scheutje olijfolie
  • 2 avocado's
  • sap van 1 limoen
  • 3 takjes platte peterselie

Benodigdheden

  • bakplaat
  • koekenpan
  • staafmixer of blender

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  3. Doe de paprika's bij de olie en bak enkele minuten. Voeg de oregano, paprikapoeder, tomatenblokjes en passata toe en laat enkele minuten op laag vuur stoven.
  4. Maak intussen guacamole door de avocado's met limoen en peterselie te pureren. Ik voegde geen zout toe, omdat de vis al vrij zout is.
  5. Roer de makreel door de tomaten-paprikasaus en draai het vuur uit.
  6. Leg een wraps op de bakplaat. Smeer deze in met het makreelmengsel.
  7. Leg hier een wrap op en smeer deze in met guacamole. Vervolg met een wrap die je weer bedekt met makreel en ga zo om-en-om door totdat de wraps op zijn.
  8. Garneer eventueel met kaas (optioneel) en bak de tortillataart 10 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *