Pita kikkererwten, spinazie en paprika

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pita kikkererwten, spinazie en paprika

Vandaag een lekker simpel en voedzaam recept: pita broodjes gevuld met kikkererwten, paprika, hummus en spinazie. Kikkererwten in blik heb ik altijd in mijn voorraadkast staan. Zo kan ik hummus maken, kikkererwtencurry en bijvoorbeeld dit gerecht. Kikkererwten zitten bovendien boordevol vezels en eiwitten!

Ingrediënten

  • 4 volkoren
  • pita broodjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 100 gram
  • verse spinazie
  • 2
  • paprika's
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • peper en zout
  • hummus:
  • 200 gram
  • kikkererwten uit blik
  • 1 el
  • tahin
  • 1 el
  • za'atar
  • 1 el
  • citroensap
  • 1 teentje
  • knoflook
  • snuf
  • zout
  • garnering: platte peterselie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • blender of staafmixer

Instructies

  1. Pureer de kikkererwten samen met de knoflook, citroensap, za'atar, zout en tahin tot een gladde pasta. Als deze te dik is kun je water toevoegen.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak de paprika enkele minuten en voeg de kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de pita broodjes open en vul met verse spinazie, kikkererwten en hummus. Garneer eventueel met platte peterselie.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Pita kikkererwten, spinazie en paprika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *