Vegetarische Aziatische gehaktballen
- voor 16 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Aziatische gehaktballen maak je heel makkelijk zelf. Je kunt ze gebruiken in een maaltijd. Wat dacht je van met rijst en paksoi of in een noodle stir fry. Maar je kunt ze ook heel goed als borrelhapje of zelfs als amuse gebruiken! Een beetje sriracha mayonaise eroverheen en wat groen van de bosui en het ziet er superfeestelijk en aantrekkelijk uit.
Vegetarisch gehakt of rundergehakt
Eet je niet vegetarisch? Dan kun je ook prima rundergehakt of kipgehakt gebruiken voor de gehaktballetjes. Serveer ze meteen, bewaar ze 1 dag in de koelkast of tot enkele maanden in de vriezer. Als je ze als amuse serveert, kun je ze heel goed de dag van tevoren maken en vlak voor serveren garneren met de saus en de bosui.
Om de vorm optimaal te behouden en ze lekker sappig te krijgen, bakte ik de balletjes gaar in de oven. Wil je dit niet of heb je geen oven? Dan kun je ze ook prima in een koekenpan bakken. Giet als de pan heet is wat olie in de pan en bak de balletjes gaar.
Vegetarische Aziatische gehaktballen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 16 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram vegetarisch gehakt (ik gebruikte beyond meat)
- 2 bosuien
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gemberpuree
- 1 el srirachasaus
- 1 tl sesamolie
- garnering: sriracha mayo (kant-en-klaar of meng 1 deel sriracha met 2 delen mayonaise)
Benodigdheden
- bakplaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd het onderkantje van de bosui weg. Verdeel nu de bosui in het witte gedeelte en het groene gedeelte. Snijd het witte gedeelte fijn en het groene gedeelte in ringetjes. Hou de groene ringetjes even apart.
- Hak de knoflook fijn of pers deze uit. Meng in een kom de knoflook, fijngesneden bosui, gember, sesamolie, srirachasaus en het gehakt en kneed goed door. Vorm er circa 16 balletjes van.
- Leg ze op een bakplaat en bak in circa 15 minuten gaar. Gebruik je vleesgehakt? Dan moet je de balletjes wellicht enkele minuten langer bakken.
- Garneer voor serveren met sriracha mayonaise en de bosuiringetjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 36 | Calorieën uit vetten 19 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen