Vegetarische dim sum

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

In samenwerking met I-KOOK - De komende maanden ga ik samenwerken met I-KOOK Keukens. I-KOOK is een keukenformule waar je niet wordt geholpen door keukenverkopers, maar ‘keukencoaches’. Deze coaches coachen jou naar een betaalbare invulling van je keuken. Inmiddels zijn er bijna 20 I-KOOK winkels in heel Nederland.

Elke maand zal ik speciaal voor I-KOOK een recept ontwikkelen met een bepaalde kooktechniek. De eerste, die vandaag aan de beurt is, is stomen. Stomen kun je met een stoommand (die koop je bijvoorbeeld bij de toko) of met een stoomoven.

Stomen

In de keuken heb je verschillende technieken. Koken en bakken ken je waarschijnlijk wel, maar er zijn ook wat minder gebruikte technieken zoals stomen. Zelf gebruik ik een stoommand, maar mocht je heel vaak willen stomen, dan kun je overwegen om een stoomoven aan te schaffen. Het voordeel van stomen is dat de vitamines en smaak van je eten optimaal behouden blijven.

Deze dim sum zijn leuk om te maken en vooral heel lekker. De wontonvellen kocht ik bij de toko en de vulling maakte ik helemaal zelf. Een lekkere mix van veel verschillende groenten, kruiden en specerijen. Heb je ook zin om lekker te dim summen? Ga dan aan de slag met dit fijne recept!

Vegetarische dim sum

Vegetarische dim sum

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 16 wontonvellen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 bosuien
  • 100 gram shiitake paddenstoelen
  • 100 gram oesterzwammen
  • 75 gram wortels
  • 1 tl five spices poeder
  • 2 el chilisaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • ¼ tl witte peper

Benodigdheden

  • Stoommand
  • Pan die kleiner is dan de stoommand
  • Bakpapier
  • Wok

Instructies

  1. Snijd de paddenstoelen en gember zo fijn mogelijk. Pers 1 teen knoflook uit en meng met de paddenstoelen en gember.
  2. Snijd de bosui fijn. Gebruik zowel het witte als het groene gedeelte daarvoor. Voeg ook deze toe aan het mengsel.
  3. Pers de andere teen knoflook uit en snijd de wortel in kleine blokjes. Doe bij de andere groenten.
  4. Meng de chilisaus, sojasaus, rijstwijnazijn, witte peper en five spice door de rest heen.
  5. Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak het mengsel circa 4 minuten.
  6. Giet een laagje water in de kookpan en breng aan de kook.
  7. Leg de wontonvellen naast elkaar en maak de randen met je vinger nat. Leg in het midden van elk vel een klein schepje (ongeveer zo groot als een 5 cent munt) van het groentemengsel. Vouw twee punten naar elkaar zodat je een driehoek krijgt. Vouw vervolgens alle hoeken naar elkaar toe zodat je een soort buideltje krijgt.
  8. Knip bakpapier uit ter grootte van de onderkant van het buideltje. Leg de stukjes bakpapier in de stoommand met daarop de dim sum. Plaats de deksel op de stoommand en plaats de stoommand op de pan. Laat de dim sum in circa 3 minuten gaar stomen.
Advertorial - i.s.m. I-Kook Keukens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *