Vegetarische enchiladas

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Steeds vaker kiezen mensen er bewust voor om enkele dagen per week vegetarisch te eten. Het is een vraag die ik dan ook regelmatig krijg: wat zijn lekkere vegetarische recepten? Er zijn gelukkig heel veel vegetarische gerechten te vinden! Vandaag deel een lekker makkelijk vega recept voor vegetarische enchiladas. Gevuld met paprika en kidneybonen en een lekkere lichtzoete saus.

Vegetarische enchiladas

Vegetarische enchiladas

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 wraps
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 2 el barbecuesaus
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 takje koriander
  • 400 gram kidneybonen (uit blik)
  • 2 rode paprika's (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 50 gram geraspte kaas
  • scheutje olie
  • voor erbij:
  • 1 avocado
  • sap van 1 limoen
  • snuf zout

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • staafmixer of blender
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Pureer de avocado met limoensap en een snuf zout en zet dit apart.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  4. Voeg de paprikablokjes en peper toe en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de kidneybonen, passata, oregano en barbecuesaus toe en draai het vuur laag. Laat het geheel nog enkele minuten koken.
  5. Leg een wrap op een snijplank en schep een lepel van de vulling op circa 1/3 van de wrap. Rol de wrap op en leg hem in de ovenschaal. Herhaal met de overige wraps. Strooi de kaas over de bovenkant en zet de ovenschaal nog 5 minuten in de oven zodat de kaas lekker smelt.

Een reactie op “Vegetarische enchiladas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *