Vegetarische barbecue spiesjes met mango en tofu

  • voor 8 spiesjes personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Wat leg jij het liefste op de barbecue? Veel mensen denken meteen aan vlees, maar juist met vis- en vegetarische barbecue recepten kun je verrassen. Omdat ik voor deze rubriek je ook niet-alledaagse recepten voor de barbecue wil laten zien, vandaag mango-tofu spiesjes met een Aziatisch tintje. In onze koelkast lag een overrijpe mango én ik had nog nooit tofu bereid, dus dit recept leek me een mooie uitdaging. Het fijne is, dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt en ook niet-vegetariërs smullen hiervan!

Vegetarische barbecue spiesjes met mango en tofu

Vegetarische barbecue spiesjes met mango en tofu

Aanpassen porties:

voor 8 spiesjes personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 375 gram verse tofu (naturel)
  • 1 el verse gember fijngesneden
  • 50 ml sojasaus

Benodigdheden

  1. 8 satéprikkers

Instructies

  1. Laat de satéprikkers een half uur in water weken.
  2. Snijd de tofu in blokjes van zo'n 5 x 5 cm.
  3. Maak van de sojasaus en de gember een marinade en leg hier de tofu blokjes in om te marineren. Laat het minstens een half uur intrekken, dan is de smaak het lekkerste.
  4. Schil de mango en snijd ook deze in blokjes. Rijg de mango - en tofublokjes aan de prikkers en leg ze op de barbecue.
  5. Keer regelmatig om. De spiezen zijn klaar als ze lichtgoudbruin beginnen te worden. In totaal zou dit een minuut of 5- 10 moeten duren.
Naar een recept van Jumbo.

2 reacties op “Vegetarische barbecue spiesjes met mango en tofu

  • Es

    Ik ken tofu alleen uit de Indonesische keuken. En ik vind hem naturel, gefrituurd met wat zout gewoon het allerlekkerste. Ik kan dat ook slecht maken, want voor ik het weet is de schaal leeg… hahahaha
    Misschien toch maar eens kijken of ik het op een andere manier ook lekker vind.
    :)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *