Vegetarische barbecue spiesjes met mango en tofu
- voor 8 spiesjes personen
Wat leg jij het liefste op de barbecue? Veel mensen denken meteen aan vlees, maar juist met vis- en vegetarische barbecue recepten kun je verrassen. Omdat ik voor deze rubriek je ook niet-alledaagse recepten voor de barbecue wil laten zien, vandaag mango-tofu spiesjes met een Aziatisch tintje. In onze koelkast lag een overrijpe mango én ik had nog nooit tofu bereid, dus dit recept leek me een mooie uitdaging. Het fijne is, dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt en ook niet-vegetariërs smullen hiervan!
Vegetarische barbecue spiesjes met mango en tofu
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 8 spiesjes personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 rijpe mango
- 375 gram verse tofu (naturel)
- 1 el verse gember fijngesneden
- 50 ml sojasaus
Benodigdheden
- 8 satéprikkers
Instructies
- Laat de satéprikkers een half uur in water weken.
- Snijd de tofu in blokjes van zo'n 5 x 5 cm.
- Maak van de sojasaus en de gember een marinade en leg hier de tofu blokjes in om te marineren. Laat het minstens een half uur intrekken, dan is de smaak het lekkerste.
- Schil de mango en snijd ook deze in blokjes. Rijg de mango - en tofublokjes aan de prikkers en leg ze op de barbecue.
- Keer regelmatig om. De spiezen zijn klaar als ze lichtgoudbruin beginnen te worden. In totaal zou dit een minuut of 5- 10 moeten duren.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 62 | Calorieën uit vetten 18 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 2% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ken tofu alleen uit de Indonesische keuken. En ik vind hem naturel, gefrituurd met wat zout gewoon het allerlekkerste. Ik kan dat ook slecht maken, want voor ik het weet is de schaal leeg… hahahaha
Misschien toch maar eens kijken of ik het op een andere manier ook lekker vind.
:)
Deze manier is zeker het proberen waard :-). Ben normaal niet dol op tofu, maar dit was toch echt smakelijk.