Vijgen geitenkaas quiche
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ben je ook dol op vijgen? Het seizoen duurt helaas kort, maar zodra ze er weer zijn, ben ik erbij. Mijn ouders hebben in de tuin gelukkig ook een vijgenboom en met de tropische temperaturen dit jaar, lijkt deze het wel heel goed te doen.
Vijgen geitenkaas: een klassieke combinatie
Een klassieke combinatie met vijg, is natuurlijk die met geitenkaas. Of eigenlijk überhaupt kaas. Zo maakte ik al eerder mini pizza's met tallegio kaas en vijgen en met mozzarella en vijgen. En, misschien wel een van de makkelijkste 'recepten' met vijgen is die waarbij je een kruis kerft in de vijg en deze vult met geitenkaas. Eventjes in de oven en je hebt een heerlijk voorafje!
Lekker & makkelijk
Dit keer besloot ik met die klassieke vijg geitenkaas combi een quiche te maken. Lekker en erg makkelijk. De quiche smaakt heerlijk zo uit de oven, maar je kunt hem ook prima koud serveren.
Vijgen geitenkaas quiche
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 rol quichedeeg (of bladerdeeg)
- 3 vijgen (in plakjes gesneden)
- 50 gram geitenkaas (in plakjes gesneden)
- 1 rode ui (in dunne plakjes gesneden)
- 250 gram ricotta
- 5 grote eieren
- zwarte peper
- zout
- optioneel: handje pistachenoten
Benodigdheden
- rond quiche bakblik (ik gebruikte er een met een diameter van 19 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 C.
- Klop de ricotta los en klop deze met een garde door de eieren heen. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de plakjes rode ui op de bodem en giet hier het eimengsel op.
- Maak af met plakjes geitenkaas en vijg.
- Bak in 25 - 30 minuten gaar. Check met een satéprikker of de quiche goed gestold is.
- Strooi er eventueel fijngehakte pistachenootjes overheen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 521 | Calorieën uit vetten 305 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 34g, Waarvan | 52% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 61% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 16g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat voor geitenkaas en 19cm is wel een hele kleine vorm