Witte chocoladefudge met pistache
- Door Judith Pagrach
- voor 10 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Zin in een tussendoortje? Dan is dit snelle en makkelijke fudge recept perfect voor jou. Gemaakt van witte chocolade, kokosolie, pistachepasta en pistachenoten voor een heerlijk verwenmomentje.
Ik had nog een potje met pistache pasta staan dat ik graag wilde gebruiken. Bij mijn foodie friend to the Moen zag ik dat ze met pure chocolade en pistache pasta zelf fudge had gemaakt. Dat wilde ik ook weleens proberen!
Zelf kies ik voor een iets zoetere variant. Makkelijk te maken en heel erg lekker! Dit is echt een verwennerij. Ga lekker zitten, pak een kopje thee en een goed boek of zet je favoriete serie aan. Genieten!
Witte chocoladefudge maken
Witte chocoladefudge maken is helemaal niet moeilijk. Zo maak je deze zelfgemaakte fudge met slechts vier ingrediënten. Goed te doen, toch?
Meng de gesmolten chocolade met kokosolie, voeg de pistachenoten -en pasta toe en laat goed uitharden. Appeltje eitje!
Fudge met witte chocolade
Deze fudge zal je niet teleurstellen. De smaak is ongeëvenaard, het ziet er mooi uit en is ook een perfect cadeautje. Als je het kunt opbrengen om er een paar weg te geven, natuurlijk!
Een andere variant proeven? Probeer dan eens deze vegan chocolade fudge voor een heerlijk verwenmomentje.
Witte chocoladefudge met pistache
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram witte chocolade in stukjes
- 1 el pistachepasta (100% fijngemalen pistachenoten van bijvoorbeeld KoRo)
- 1 tl kokosolie
- 3 el gepelde pistachenoten
Benodigdheden
- siliconen cupjes of een kleine vierkante glazen schaal bekleed met bakpapier
Instructies
- Smelt de chocolade au-bain marie of in de magnetron, samen met de kokosolie.
- Roer dit mengsel even goed door tot je geen klontjes meer ziet. Roer de pisatchepasta en de pistachenoten er doorheen.
- Giet het mengsel van pistache en chocolade toe aan de cupjes of in de glazen schaal. Laat in de koelkast een half uur uitharden.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 75 | Calorieën uit vetten 44 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 8% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 13% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen