Zachtgegaarde tomaatjes
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 10 minuten
Sommige recepten zijn zoo makkelijk, je kunt het bijna geen recept meer noemen. Neem nou deze zachtgegaarde tomaatjes. Je hebt er 5 minuten voorbereidingstijd aan, stopt ze een uur in de oven - ondertussen doe jij lekker je ding - en na een uurtje heb je heerlijk zachte, zoete tomaatjes. Ze gaan heerlijk samen met bijvoorbeeld een biefstukje of een ander stukje vlees.
Zachtgegaarde tomaatjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 trostomaten
- flinke snuf zeezout
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el olijfolie
Benodigdheden
bakplaat bekleed met bakpapierInstructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Halveer de tomaatjes en leg ze in een kom.
- Giet de olijfolie erbij en doe er wat zeezout bij. Meng het door zodat de tomaten egaal bekleed zijn met het mengsel.
- Leg de tomaten nu met de platte kant naar boven op de bakplaat en besprenkel ze naar smaak met balsamicoazijn.
- Bak gedurende een uur op 160 C.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 253 | Calorieën uit vetten 180 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 32% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 15g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen