Zalm in bladerdeeg van Jamie Oliver
- Door Judith Pagrach
- Brits
- voor 6 personen
- Totale benodigde tijd1 uur
Heb je een diner met vrienden en geen inspiratie? Deze zalm en croute (zalm in bladerdeeg) van Jamie Oliver ziet er leuk uit, is een crowdpleaser en.... is hartstikke makkelijk te maken. Je hebt 10 minuten voorbereidingstijd nodig, de rest van de tijd staat de zalm in de oven en heb jij tijd voor je gasten! Serveertip: serveer er een frisse salade bij.
Zalm in bladerdeeg van Jamie Oliver
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 800 g zalmfilet
- 10 plakjes bladerdeeg
- 200 g olijventapenade
- 2 trostomaten
- 1 bol mozzarella
- 10 g basilicum
- peper
- zout
- 1 ei losgeklopt
- scheutje olie
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C en laat ondertussen de bladerdeegvellen 10 minuten ontdooien.
- Bekleed een bakblik met de bladerdeegvellen en leg hier de zalm op (met de vette kant naar onderen). Besprenkel met olie, peper en zout en smeer de tapenade op de zalm.
- Leg de basilicumblaadjes hier bovenop.
- Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes en leg de tomaat op de tapenade, gevolgd door de mozzarella.
- Smeer het bladerdeeg in met ei en bak gedurende 35-40 minuten op 200 C.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 834 | Calorieën uit vetten 530 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 59g, Waarvan | 91% | |
Verzadigde vetzuren 15g | 74% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 28g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 10g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
in 1 woord: FANTASTISCH.. zelfs de kids (toch vrij moeilijke eters hier) hebben ervan gesmuld!
Wat leuk om te horen, An! Altijd een uitdaging, lastige eters ;-).
Leuk en lekker recept maar deeg is niet klaar onder de zalm met deze timing/ temperatuur…
Jamie O gebruikt zalmfilet met vel en legt de filet met wat olie ingevet met het vel naar beneden op het bladerdeeg. Misschien wordt het deeg zo wel gaar? Alleen wil je die huid niet opeten dus ik weet niet wat het beste is.
Lekker en gemakkelijk, had het net iets te lang in de oven waardoor de zalm wat te droog was. Eigen fout. Ga het nog maken
Dankjewel voor je berichtje Brigitte! Fijn om te horen dat het in de smaak viel :)!
Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
Super leuk om te horen Coby :-)!
Een vraag:
Kan je dit gerecht van te voren klaarmaken, zodat je het op het goede moment in de oven kunt schuiven?
Hi Babs, jazeker! Ik zou het wel dezelfde dag voorbereiden, maar dat kan zeker!