Zalm met miso marinade
- Door Judith Pagrach
- Japans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten

Heb je je ooit afgevraagd wat je allemaal met miso kan behalve er soep van maken? Je kunt deze lekker gemarineerde zalm ermee maken! Miso is een Japanse pasta die wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en is een goede smaakmaker. Je koopt de miso onder meer bij de Aziatische toko. Wij aten bij de zalm in miso marinade komkommerlinten en zilvervliesrijst en topten het af met bosui ringetjes. Het is moeilijk te geloven dat je voor de zalm slechts 3 ingrediënten nodig hebt en dat 'ie toch zo smakelijk is. Probeer het ook eens zou ik zeggen! Overigens kun je de vis ook al heel goed de avond van tevoren marineren. Dan hoef je hem de volgende dag alleen nog in de oven te schuiven.

Zalm met miso marinade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 1 el miso pasta
- 1 tl mirin
- 1/2 tl bruine suiker
- 1 bosui (in dunne ringen gesneden)
- 1 komkommer (in dunne lange plakjes gesneden)
Benodigdheden
- ovenschaal
Instructies
- Meng de miso pasta, mirin en suiker tot een saus en leg hier de zalm in te marineren. Laat het minstens 15 minuten in de koelkast marineren tot maximaal 24 uur. Hoe langer je de zalm laat marineren, hoe meer smaak.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Intussen kun je de komkommers snijden en in linten op je bord leggen en de rijst koken.
- Bak de zalmfilets in circa 15 minuten gaar. Als je een dunne filet hebt zal deze sneller gaar zijn, is de filet iets dikker dan wil je hem wellicht wat langer bakken.
- Leg de zalm op je bord en garneer met de bosui.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 360 | Calorieën uit vetten 190 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 32% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 24% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen