Zelf de lekkerste granola maken
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Brits
- voor 10 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Vriendlief is dol op muesli en wilde dan ook weten: hoe maak je het zelf? We maakten al eerder mueslirepen die een groot succes bleken, maar dat is toch net wat anders. Hij ging aan de slag en o, wat was het moeilijk om de oven dicht te laten. Het hele huis rook naar heerlijk verse muesli. Het is vooral de ahornsiroop (maple syrup) in combinatie met de kardemom en kaneel die het zo fantastisch laten ruiken (en smaken!). Wij deden er hazelnoten, pure chocolade en rozijnen in, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Wat denk je bijvoorbeeld van gedroogde vruchten, kokos, pitten en zaden? Tip: maak de basic granola, doe het in een weckpot en doe er dan bij wat je maar lekker vindt. Of houd hem basis en eet het met yoghurt en vers fruit. Wat denk je, ga je ook granola maken?
Zelf de lekkerste granola maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 270 gram havermout
- 50 gram ongeroosterde hazelnoten
- 70 ml honing
- 50 ml maple syrup
- 1 eiwit
- 120 ml olijfolie
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- snufje zout
- 50 gram pure chocolade (ik kocht in Duitsland bij de Lidl hele fijne chocolade met 82% cacao)
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Meng de havermout, de kruiden en het zout. Klop het eiwit op totdat het schuimt. Voeg dit toe, samen met de olijfolie, honing en maple syrup.
- Roer met een spatel totdat je een egaal mengsel hebt.
- Hak de noten grof en voeg deze aan het mengsel toe.
- Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel hier overheen.
- Bak ongeveer 40 minuten, totdat het mooi goudbruin begint te worden.
- Haal de granola uit het bakblik en laat op het papier afkoelen. Wanneer het koud is kun je de chocolade in stukjes hakken en toevoegen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 308 | Calorieën uit vetten 151 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 17g, Waarvan | 27% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 16% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lijkt me erg leuk om een keer zelf te maken. Lekker variëren met de ingrediënten die er in kunnen!
Wij gaan dit weekend denk ik alweer de volgende lading maken, zo lekker :)
Ziet er zo heerlijk uit! Bij het stukje dat het hele huis naar heerlijke muesli ruikt begon ik het zelf al te ruiken haha!
Snel maar een keertje proberen!
XO
Haha, super leuk :-). Eet smakelijk alvast ;-)
Klinkt lekker. Ik maak nu vooral rauwe granola
Hij is erg lekker. Ik doe er na afkoelen nog kokos en rozijnen bij en eet het met kwark en jam.
Hmmm, klinkt goed! Ik doe er de laatste tijd vaak voor het bakken wat cacao en speculaaskruiden bij. Ook erg lekker :-)
Ik heb het recept net gemaakt en het is erg lekker, zelfs zonder toevoegingen!
Ik heb hem net ook weer gegeten, lekker :-)