Zo maak je de Egg McMuffin zelf thuis
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 1 persoon

Wie kent hem niet, de Egg McMuffin van McDonald's? De fast-food versie zit vol met allerlei ingrediënten die het snel minder smakelijk en ongezonder maken. Daarom heb ik een makkelijk, zelfgemaakt Egg McMuffin recept dat klaar is in een handomdraai - perfect voor een snel en lekker ontbijt!
De McMuffin werd in 1972 in Amerika als menuartikel geïntroduceerd en werd al snel heel belangrijk in de Amerikaanse ontbijtcultuur. Wanneer je lang onderweg bent naar je werk, biedt de Egg McMuffin een snel, smakelijk en betaalbaar ontbijtje. Met dit recept bereid je de McMuffin nu ook makkelijk thuis.
Makkelijk Egg McMuffin recept
Thuis Egg McMuffin maken is dus makkelijker dan je denkt. Je neemt een geroosterde Engelse muffin met (vega) worst, cheddarkaas en verse eieren en hebt een heuse traktatie als ontbijtje. Als je kwaliteitsingrediënten gebruikt, zijn deze sandwiches beter dan alles wat je in een fastfood restaurant zou eten.
Zelfgemaakte Engelse muffin
Je kunt de Engelse muffin natuurlijk kopen in de supermarkt, maar als je wat extra tijd over hebt is het nog lekkerder om deze zelf te maken. Deze kleine, ronde broodjes hebben de perfecte grootte en vorm voor een ontbijtje. Daarom deelde ik eerder al een recept voor Engelse muffins.
Je neemt een Engelse muffin, een lekker eitje, wat kaas en wat (vega) grillworst, en je hebt een heerlijk ontbijtje. Ga jij dit recept uitproberen?

Zo maak je de Egg McMuffin zelf thuis
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 1 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 muffin
- 1 ei
- 1 plakje cheddar kaas (liefste van een blok kaas - geen voorverpakte plakjes)
- 2 plakjes (vega) grillworst
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Giet wat olie in de pan en laat warm worden.
- Breek het ei en bak het ei met een deksel op de pan op middelhoog vuur ongeveer twee minuten per kant (of aan 1 kant in plaats van beide kanten als je dat lekkerder vindt).
- Warm de muffin op in de oven of in de pan.
- Snijd de muffin doormidden en leg er de plak kaas op, gevolgd door de worst.
- Leg nu het eitje erop en dek af met de bovenkant van de muffin. Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 367 | Calorieën uit vetten 199 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 22g, Waarvan | 34% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 43% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wow, wat een heerlijk en eenvoudig recept voor een zelfgemaakte Egg McMuffin! 😋 Het klinkt zo veel smakelijker en gezonder dan de fastfood-versie. 🍳🥪 Het idee om zelfgemaakte Engelse muffins te gebruiken, maakt het extra speciaal en ambachtelijk. Echt een traktatie om naar uit te kijken in de ochtend! 😍 Dit is een geweldig recept voor iedereen die op zoek is naar een snelle, voedzame en smaakvolle start van de dag. Bedankt voor het delen! 👌🌟
Wat een leuke reactie, dankjewel! Het is idd echt een heerlijke traktatie! :)
Waar koop je die mcmuffins dan?
Er staat een recept op mijn site voor de muffins en anders bij een expat shop.