Zomerse broodpudding

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb je een restje brood over? Dan hoef je dat echt niet weg te gooien. Je kunt er prima broodkruim van maken, wentelteefjes of een broodpudding. Dit keer ging ik voor een broodpudding met croissants en voor de zomerse touch wat blauwe bessen en frambozen. Het is echt supersimpel te maken, want in 15 minuten staat dit mooie dessert ook bij jou op tafel!

Zomerse broodpudding

Zomerse broodpudding

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 roomboter croissants
  • 150 gram blauwe bessen en frambozen
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract

Benodigdheden

  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de croissants in de lengte doormidden.
  3. Meng de eieren met de melk, vanille en suiker.
  4. Wentel de croissants in dit mengsel. Haal ze uit het mengsel en leg de croissants op de bodem van de ovenschaal.
  5. Giet het ei mengsel over de croissants en verdeel het fruit er overheen.
  6. Bak in 10 minuten gaar. Wordt de bovenkant te bruin? Dek dan af met aluminium folie!

Een reactie op “Zomerse broodpudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *