Zomerse broodpudding
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Heb je een restje brood over? Dan hoef je dat echt niet weg te gooien. Je kunt er prima broodkruim van maken, wentelteefjes of een broodpudding. Dit keer ging ik voor een broodpudding met croissants en voor de zomerse touch wat blauwe bessen en frambozen. Het is echt supersimpel te maken, want in 15 minuten staat dit mooie dessert ook bij jou op tafel!
Zomerse broodpudding
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 roomboter croissants
- 150 gram blauwe bessen en frambozen
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 2 el kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
Benodigdheden
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de croissants in de lengte doormidden.
- Meng de eieren met de melk, vanille en suiker.
- Wentel de croissants in dit mengsel. Haal ze uit het mengsel en leg de croissants op de bodem van de ovenschaal.
- Giet het ei mengsel over de croissants en verdeel het fruit er overheen.
- Bak in 10 minuten gaar. Wordt de bovenkant te bruin? Dek dan af met aluminium folie!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 187 | Calorieën uit vetten 76 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 22% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit ziet er zo ontzettend lekker uit. Een handige tip voor de overschot. Ik ga deze delen met de familie.