De bijzonderste gerechten op reis: Bò Né in Vietnam

My Food Blog
De bijzonderste gerechten op reis: Bò Né in Vietnam

Wekelijks deelt een reiziger zijn of haar bijzonderste food herinnering op reis. Dit keer is het de beurt aan Lisette van Travellust die een voorliefde heeft voor de Aziatische keuken.

Lisette: “Azië is by far mijn favoriete werelddeel. Ik dwaalde er al 2 keer meer dan een half jaar rond en ben nog lang niet uitgekeken. Thailand is qua keuken mijn favoriet, maar ook Vietnam is een hemel voor foodies. Eén van mijn beste herinneringen is alweer ruim 7 jaar geleden, die keer dat ik kennismaakte met het gerecht Bò Né. Met mijn vriend liep ik door de stad Nha Trang en ik spotte een verlaten steegje waar tientallen Vietnamezen smakelijk zaten te dineren.

eten in Vietnam

Steak en ei

Dat moesten we natuurlijk ook proberen! Ze aten Bò Né: steak en ei geserveerd in een gloedheet pannetje met daarin onder andere tomaat en ui. De kok gaf me een groot stuk stokbrood en zelfgemaakte ijsthee om het gerecht compleet te maken, Simpel, maar o zo lekker! Achteraf hoorde ik dat Bò Né vaak als ontbijt wordt gegeten en dat het in Vietnam wordt gezien als luxe gerecht. Toch was het daar in het steegje spotgoedkoop en at ik het als diner. Het gerecht was erg smaakvol. Toch was het niet de smaak, maar de ervaring die dit diner tot een onvergetelijk moment maakte. Als enige Europeanen tussen tientallen locals, op een plastic stoeltje aan een piepkleine tafel: precies zoals de perfecte streetfood ervaring in Azië hoort te zijn!”

Dat klinkt heerlijk Lisette en doet me een beetje denken aan Anthony Bourdain en Barack Obama die in een lokaal Vietnamees tentje op plastic stoeltjes heerlijk lokale cuisine aten! Wil je de avonturen van Lisette volgen? Dat kan via haar blog Travellust of via Instagram waar ze jaloersmakende reis foto’s deelt.

Foto header Tchach Tran via Pexels

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *