De bijzonderste gerechten op reis: gefrituurde spinnen in Cambodja

My Food Blog
De bijzonderste gerechten op reis: gefrituurde spinnen in Cambodja

In de eerste aflevering van deze vakantierubriek las je over kippenpootjes in Zuid-Afrika. Vandaag deelt Kelly haar bijzonderste eet herinnering op reis. Kelly gaat menig eetuitdaging aan op reis. Kijk maar bij haar top 10 raarste maaltijden op reis. Een van de gekste ervaringen waren toch wel de gefrituurde spinnen (tarantula’s)…

Van waterslang tot schorpioen

Kelly: “Ik reis heel veel, als alleenstaande moeder, samen met mijn dochtertje van 7. Wij reizen samen de hele wereld over. Voordat ik een reis maak, zoek ik ook altijd uit wat de eetgewoonten zijn in het land waar we heen gaan. Omdat ik álles wil weten van dat land, vind ik ook dat ik alle lokale gerechten uit moet proberen, hoe smerig en raar ze ook zijn. Op onze reizen heb ik van alles gegeten. Haggis in Schotland, stierenballen in Andalusië, schapenkoppen in Marokko, waterslangen in Viëtnam, schorpioenen in Thailand ….het is zomaar een greep uit het assortiment.

Tarantula’s

gefrituurde tarantula's
gefrituurde tarantula’s

Het allerergst waren toch wel de gefrituurde tarantula’s in Cambodja. Dit gerecht stamt uit de tijd van Pol Pot. Veel Cambodjanen zaten in de gevangenis en hadden niets te eten. In de donkere en vochtige gevangenis zaten veel tarantula’s verstopt. Niet hele leuke beestjes, maar wel boordevol eiwit en daardoor voedzaam. Door de hongersnood in de gevangenis aten de Cambodjanen deze tarantula’s op. Na de onderdrukking is dit gebruik nog wel overgebleven. Op diverse plaatsen in Cambodja kun je dus tarantula’s eten.

Creepy crawlers

Dat moest en zou ik proberen. ‘Creepy crawlers‘ stonden op het menu een restaurant in Phnom Penh. Op een kast in het restaurant stond een kom vol levende vogelspinnen. Dat hielp niet echt in de wetenschap dat ik die dadelijk op mijn bord ging krijgen. En daar kwamen ze aan, 3 op een rij, op een bordje met een keurig blaadje sla met een citroentje én met chilisaus. Niet dat dat hielp. Ik heb er eerst een kwartier vol afschuw naar gekeken. Nadat ik mezelf moed had ingesproken durfde ik alleen de poten te eten. Ze waren harig en eng. Maar… het viel best mee! Er zat totaal geen smaak aan. Er zit een soort kraakbeen in de poten. Het lijf trok ik echt niet, dat was één grote pus-bal. Als je er in prikte liep de pus er uit, echt te smerig voor woorden.”

Dankjewel Kelly!

Wil je meer lezen over Kelly’s avonturen? Volg haar dan op reisheid.nl of op Instagram via @reisheid.nl.

schorpioenen eten in Thailand
schorpioenen eten in Thailand

Foto header: CC via Flickr (Fried tarantula in phnomh penh cambodia by Adam Cohn), overige foto’s Reisheid.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “De bijzonderste gerechten op reis: gefrituurde spinnen in Cambodja

  • Nicole

    Geweldig dat Kelly alles wil proberen. Veel mensen zeggen per definitie al nee. Ik wil ook zoveel mogelijk porberen, maar ook ik trek de lijn bij glibberig en pusachtig. Dat gaat mij dan echt te ver. Maar een knapperig pootje zou ik wel proberen. Erg leuk om te lezen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *