Review: Fattoria La Vialla

My Food Blog
Fattoria la Vialla

Wat is nog leuker dan post krijgen? Post uit het buitenland krijgen. Uit Italië kwam een hele grote kartonnen doos van Fattoria La Vialla, een boerenbedrijf midden in Toscane. Het bedrijf bestaat al sinds de 18e eeuw en is in handen van de Italiaanse familie Lo Franco. Alle producten maken zij zelf én zijn ook nog eens biologisch. Je kunt er terecht voor onder meer pasta, sauzen, kaas, wijn, olijfolie, cantuccini en ingelegde groenten. Het leuke is dat La Vialla een webshop heeft en in heel Europa levert, dus ook in Nederland! Aan het uitpakken van het grote pakket leek geen einde te komen, 3 soorten pasta, 2 sauzen, een paprika jam, aardbeiensaus, prosecco, olijfolie, ingelegde tomaatjes en een grote pecorinokaas. Aangezien het pakket helemaal uit Italië kwam was ik blij verrast dat het er én zo snel was én in zo’n perfecte staat aankwam. Toen ik alles eenmaal op tafel had uitgestald en er aandachtig naar kon kijken, zag ik dat de producten met zoveel liefde zijn gemaakt. De grapjes in de benaming van sommige producten, de puurheid van de ingrediënten, het feit dat alles biologisch geproduceerd is, de huiselijke etiketten, de leuke boekjes en de algehele uitstraling. In deel 1 van de review neem ik jullie mee naar Arrezzo, in het hartje van Toscane en maken jullie kennis met de peperonata dolce, fragolina en pecorinokaas.

Fragolina

Fragolina

Fragolina kun je lekker multifunctioneel gebruiken. Het is een aardbeiensaus en in het geval van La Vialla is er geen suiker toegevoegd. Sterker nog, de enige ingrediënten die in de aardbeiensaus zitten zijn aardbeien, druivenmost, citroen en bramen. Een heerlijke pure aardbeiensmaak die je kunt gebruiken op ijs, yoghurt, andere desserts maar ook bijvoorbeeld in aperitieven. Wij gebruikte de fragolina op een “wentelteefjestaart” en het smaakte heerlijk. Oja en op een zelfgemaakte chocoladepudding, wow, wat was dát lekker. Oh, en op een cracker met brie. Multifunctioneel sausje dus! Een mooie zoete en lichtfrisse aardbeiensmaak zonder toegevoegde suikers.

Pecorinokaas & peperonata dolce

peperonata dolce

 

pecorino kaas

De pecorinokaas nam ik mee naar mijn ouders. Met z’n tweeën (of eigenlijk alleen aangezien Jerôme niet van kaas houdt), een kaas eten leek me wel een hele ambitieuze taak. De kaas zat ook weer mooi verpakt, in papier en daar omheen een doos. In de doos zat ook een boekje. Een boekje waarin je recepten kunt vinden, maar ook tips om je kaas lang goed te houden. Zo moet je in het begin de kaas dagelijks keren en kun je bij eventuele schimmelvorming de kaas het beste met een vochtige doek afnemen.

Peperonata is een saus die wordt gemaakt met paprika, knoflook, ui en peper. Deze zoete versie is echter een soort jam, gemaakt van onder meer paprika en rode peper. Dit zorgt voor een bijzondere smaak: zoet, maar ook licht pittig. Voor mij was de pecorinokaas met een beetje peperonata dolce op een toastje de perfecte combinatie. De lichtzoute belegen pecorino met de zoete peperonata, smullen! Je kunt de pecorinokaas ook geraspt eten over je pasta, maar ik vind hem het allerlekkerst gewoon zo, uit het vuistje.

Volgende keer vertel ik je meer over de pasta, sauzen en olijfolie van La Vialla inclusief een lekker recept! Bestel jij weleens eten online en wat is dan jouw favoriet? Laat het weten in de comments!

Disclaimer: dit pakket van La Vialla werd mij kosteloos opgestuurd. Deze review is echter onafhankelijk en geeft mijn eigen mening over de producten weer.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

8 reacties op “Review: Fattoria La Vialla

  • Ton van der Rest

    Dag Judith! Vraag ! Ik heb “”Le Ricette di Giulinana 2009″”. Bestaat er een nieuw boekje van 2016/ 17 van ?
    En is dat bestelbaar.
    Is er ook een 2017 catalogus van la Vialla -Producten, of gaat nu alles on-line? Dat zou on-gezellig zijn.
    In Boekje kan je “”Neuzen“ en nog eens bekijken. Prettiger !

    Ik dank je voor antwoord ! Mijn adres is Antonio van der Rest ? Catharijnestraat 118 / NL/6822 CG Arnhem

    Groeten Ton

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Beste Ton, dankjewel voor je reactie. Gelukkig gaat niet helemaal alles online :-). Ik weet dat zij ook een fysieke winkel in Italië hebben, maar daar heb je nu misschien niet zo veel aan ;-). Met het boekje kan ik je helaas niet helpen. Wel kun je ze in het Nederlands een mail sturen met je vraag. Ze hebben daar namelijk ook medewerkers die Nederlands spreken en er wordt altijd snel gereageerd op mails (in mijn ervaring). Veel succes en ik hoop dat het lukt! Groetjes, Judith

      Beantwoorden
  • Raijmond Pubben

    Bijzonder veel dank voor de geweldige verzorging van mijn bestellingen in 2017.
    Ik stuur alle informatie van de fattoria door naar vrienden en bekende in de hoop dat ze er
    gebruik van maken.

    P.S. Kunt U mij het factuur nr. van de laatste bestelling aan mij doorgeven zodat ik deze kan
    overmaken.

    vr.gr.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *