De 8 handigste iPad food apps van dit moment

My Food Blog
food apps van bijvoorbeeld bord'eau

“Waar haal je je inspiratie vandaan?”, vragen mensen mij vaak. Veel bedenk ik zelf of is geïnspireerd op iets dat ik weleens heb gegeten. Daarnaast blader ik graag door kookboeken en -tijdschriften, lees ik binnen- en buitenlandse blogs én bekijk ik food apps. Ik heb de 8 handigste food apps van dit moment, voor de iPad, voor je opgesomd. Zo kun jij inspiratie opdoen. Wel zo handig in de decembermaand met de feestdagen en etentjes voor de deur, toch?

  • Bord’eau: onlangs werd dit restaurant, dat zich bevindt in Hotel de l’Euope, bekrood met een tweede ster. In dezelfde week lanceerde chef-kok Richard van Oostenbrugge een app. Deze app is als een digitaal en audiovisueel kookboek. In de gratis versie vind je 2 recepten met video, waarin je stap-voor-stap ziet hoe de gerechten zijn opgebouwd. Daarnaast is er een filmpje van een producent, in dit geval House of Caviar. Voor € 5,99 krijg je nog 12 recepten en 2 filmpjes van producenten. Voor iedereen die weleens als een sterrenkok wil koken. Leuk voor de kerstdagen om indruk te maken op je gasten?
  • Epicurious: duizenden recepten staan er in deze app. Bedenk het en het staat erin! Je kunt in deze app makkelijk zoeken op gang, maar ook op hoofdingrediënt. Verder kun je een favorietenlijstje maken of een boodschappenlijstje. Enige nadeel van deze app vind ik zelf dat ik zelf van bijvoorbeeld cups moet omrekenen naar het metrische stelsel.
  • Jamie Oliver: hoe kan het ook anders, een mooie app met duidelijke video’s. Je krijgt 10 gratis recepten welke heel gevarieerd zijn. Andere pakketten kun je kopen waarbij je betaalt voor elke maand die je het pakket wil afnemen. Zo kun je het kerstpakket met 23 recepten kopen voor € 2,69 voor 1 maand.
  • BBC Good Food: een van mijn favoriete sites. De app heeft minder gratis recepten dan de site, maar je kunt voor € 1,79 een van de andere categorieën anschaffen, zoals ‘festive cookbook’ of ‘food for friends’.
  • Egg timer: wil je je eieren gepocheerd, gebakken of gekookt? Hard of zacht? Zijn de eieren groot of klein? De egg timer berekent op basis hiervan de ideale tijd en geeft tips voor he beste resultaat. Ok, inspiratie doe je er niet van op, maar grappig is het wel.
  • Whole foods market: mooie recepten, maar ook meal planners en boodschappenlijstjes.
  • AH Allerhande Koken: een selectie van hun recepten, toegespitst op de tijd van het jaar. Zo vind je er nu enkele tientallen recepten in de categorieën ’10 taarten’ en ‘stamppotten’. Elk recept is voorzien van een video.
  • Donna Hay’s Whats for dinner: georganiseerde app met recepten, video’s, boodschappenlijsten en een weekly planner. Je krijgt 24 gratis recepten in de categorieën pasta en kip. De overige categorieën kun je kopen voor € 0,89 per stuk.

Wat is jouw favoriete food app? Laat het weten in de comments!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

3 reacties op “De 8 handigste iPad food apps van dit moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *