Review: Let’s go hazelnuts!

My Food Blog
Review: Let’s go hazelnuts!
koffiebonen

Ik was een jaar of vijftien toen ik koffie leerde drinken. Bij mijn allereerste werkgever, de plaatselijke groenteboer. De koffie werd daar in grote mokken geschonken. Zwart. Zonder melk en suiker. De cafeïne deed zijn werk, maar echt overtuigd was ik nog niet.

Dat gebeurde jaren later toen ik voor mijn studie in Vancouver woonde. Je kon niet om de koffie heen. Letterlijk. Op elke hoek van de straat zat een Starbucks (inmiddels zijn dat er bijna 300 verspreid over de stad, imagine that!) De kartonnen bekertjes voorzien van een naam werden door jong en oud overal mee naartoe gesleept. Hier maakte ik dan ook kennis met mijn guilty pleasure: de Caramel Macchiato! Zo werd koffie een feest!

Eenmaal thuis ging ik zelf in de weer met koffiesiropen en lekkere toppings. Maar al snel ging de chemische zoetigheid me tegenstaan. Sindsdien houd ik het bij cappuccino’s en latte machiato’s. Met enige terughoudendheid probeerde ik dan ook de koffiebonen van So Bean Me Up uit.

De omschrijving beloofde mij een ware smaaksensatie door de unieke, natuurlijk aroma’s waaronder pruimen & kaneel, hazelnoten, karamel, vanille en honing. Geen gegoochel met de mierzoete kunstmatige siroopjes, maar wel die bijzondere smaaksensatie. Let’s go hazelnuts! was de smaak die ik testte. Ik dronk haar als een cappuccino en werd aangenaam verrast.  De bonen geuren heerlijk en de smaak is heel subtiel. Een koffie met pit en een heerlijke romige nasmaak door de hazelnoten. Wat een verwennerij!

Ik denk dat ik een nieuwe guilty pleasure heb gevonden.  Zonder het gegoochel met mierzoete siroopjes. Schuldig voelen is niet eens nodig, aangezien duurzaamheid, echtheid en smaak hoog in het vaandel staan bij de producent. So Bean Me Up is er niet om jouw dagelijkse kopje koffie te vervangen. Het is om jezelf te vertroetelen met een bijzonder koffiemomentje. Je kunt haar puur drinken als espresso, of latte, maar ook in de mix met ‘gewone’ koffiebonen voor een subtiele twist.
Ik ga dit product met mijn oude werkgever delen. Met wie deel jij het?

So Bean Me Up koffiebonen zijn verkrijgbaar in de webshop van SO PR en zijn verkrijgbaar in 5 verschillende smaken.

Lekker eten staat voor mij voor gezelligheid. Niet alleen het tafelen zelf, maar ook de tijd die je steekt in de voorbereiding. Dat kan zijn in mijn eentje met fijne muziek op de achtergrond. Of samen met anderen. Super healthy of guilty pleasures. Alles komt wel een keer aan bod. Ik neem jullie graag mee in mijn ontdekkingsreis naar (h)eerlijk eten en gezellig tafelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *