Review: Juicepresso slowjuicer (Coway JuicePresso CJP-03)

My Food Blog
watermeloensap

Het begon in Amsterdam, bij Jay’s Juices. Wat handig leek ons dat, en vooral ook heel gezond. Lekker de hele dag door juicen. Ik besloot wat onderzoek te gaan doen en kwam erachter dat je globaal gezien 2 soorten juicers hebt: sapcentrifuges en slowjuicers. Kort de verschillen tussen sapcentrifuge en slowjuicer:

  • Een slowjuicer kneust en perst groenten en fruit, een sapcentrifuge centrifugeert ze. Dit betekent dat er bij een slowjuicer minder warmte vrijkomt wat weer zorgt van behoud van vitamines en mineralen (tot 70% meer!).
  • Daarnaast kun je sap uit een slowjuicer 72 uur bewaren. Sap uit een sapcentrifuge moet je meteen opdrinken.
  • Zoals de naam al doet vermoeden doet een slowjuicer er wel iets langer over dan een sapcentrifuge.
  • Met een slowjuicer kun je ook sap persen uit tarwegras, kruiden en bladgroenten, met een sapcentrifuge is dat moeilijk.

Al deze afwegingen deden ons kiezen voor een slowjuicer. Ik vind het fijn als ik ‘s avonds al een sapje kan maken om de volgende dag mee naar werk te nemen én ik vind het belangrijk dat vitamines en mineralen behouden blijven. Uiteindelijk kwamen we uit de de Coway JuicePresso. In de regel heb je (goede) slowjuicers niet onder de € 200,-, maar deze was in de aanbieding € 186,- bij Kijkshop. Dit en de goede recensies waren reden om te gaan voor de JuicePresso. Hoe bevalt de JuicePresso? Kijk mee naar de recensie!

slowjuicer in de doos

 

slowjuicer uit de verpakking

Design

Ook het design was voor ons een reden om voor de JuicePresso te gaan. We hebben een charmante (lees: kleine!) keuken, dus we wilden een kleine juicer. De JuicePresso is slank en past in vrijwel iedere keuken. Op de website zagen we dat de JuicePresso in Amerika en Australië ook verkrijgbaar is in wit en grijs. In Nederland kun je enkel de rode versie kopen. Aangezien we ook een rood koffiezetapparaat hebben, vond ik dat persoonlijk niet zo erg. Het apparaat bestaat uit een robuuste onderkant, een beker met 2 tuitjes (een voor sap, één voor pulp), het losse draaimechanisme en een deksel met een gat waar je groente en fruit in kunt stoppen.Om je een idee te geven hoe groot dit gat is: een appel moet je ongeveer in 8 partjes snijden om erin te doen.

Gemak

Bijgeleverd is een borstel die lijkt op een tandenborstel. Deze is erg handig bij het schoonmaken. Je kunt alles los klikken en vervolgens gemakkelijk schoonmaken. Doe dit wel meteen, anders betwijfel ik of het nog zo gemakkelijk gaat. Op het apparaat zit een aan/uit-schakelaar en een “reverse” knop. Met deze knop draait de juicer de andere kant op. Makkelijk als er bijvoorbeeld een stukje fruit vast zit. Op de JuicePresso site vind je handige recepten. Voor sapjes, maar ook voor bijvoorbeeld worteltaart. Deze kun je namelijk maken met de droge pulp. Ik vind het persoonlijk wel jammer dat er niet meer recepten op staan van bijvoorbeeld lekkere sapcombinaties. Alhoewel we zelf al een aardig eindje komen. Op dit moment zijn appel-blauwe bes en watermeloen-aardbei favoriet. Peer-munt-bleekselderij en framboos-sinaasappel doen het ook erg goed!

Prijs/kwaliteit

Wij kochten de JuicePresso voor € 186,-, maar deze aanbieding is inmiddels verstreken. Op diverse webshops zag ik hem voor € 229,-. Daarmee behoort hij tot de slowjuicers met een prijs rond of net iets onder het gemiddelde. De juicer zelf is voor een groot deel van RVS en doet daarmee solide aan. De onderkant is zwaar en robuust en alles lijkt van goede kwaliteit. We hebben hem natuurlijk pas een paar weken, maar tot nu toe ben ik erg tevreden met de kwaliteit!

Sap

Handig dat er twee bakjes zijn: één met droge pulp en één met sap. Het ligt er heel erg aan wat je in de juicer doet. Soms is het inderdaad perfect gescheiden, maar ik tref ook regelmatig nog stukjes pulp aan in mijn sap. Zelf vind ik dat niet zo heel erg. Jerôme zeeft de sap nog wel eens. Verder is de sap mooi egaal, niet zoals je soms ziet te waterig of iets dergelijks. Ik vind ook dat de vruchten optimaal worden benut. Er blijft niet veel achter in de beker en de pulp is ook echt vrij droog. Al met al duurt het denk ik, inclusief voorbereiding van het fruit, zo’n 10 minuten voor je een beker sap hebt. Ik maak altijd meteen een hele kan vol aangezien je het toch 72 uur kunt bewaren.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een apparaat om dagelijks lekkere sapjes te persen, uit zowel groente, fruit als kruiden. Als je mooi rood niet lelijk vindt en € 200+ kunt missen (maar hey, je hoeft nooit meer sap te kopen!), dan is de JuicePresso misschien wel iets voor jou! Ik heb inmiddels een BPA-vrije plastic fles gekocht en neem elke ochtend een heerlijk sapje mee naar werk!

 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Review: Juicepresso slowjuicer (Coway JuicePresso CJP-03)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *