Vorig jaar was het één van de grote hypes: de spiraalsnijder. Mensen gingen aan de slag en overal zag je ‘courgetti’. Bij ‘spiralizen’ ligt de nadruk op gezond(er) eten en omdat we richting de lente gaan wil ik hem weer nieuw leven inblazen. In 2016 kun je ook nog volop je spiraalsnijder gebruiken. Ik geef je 9 x fijne inspiratie voor de spiraalsnijder. En oké, vooruit, daar zit ook nog een keertje courgetti in. Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen!
Pasta putanesca van zoete aardappel
Je kunt natuurlijk een mes, kaasschaaf of mandoline gebruiken, maar je kunt voor deze zoete aardappellinten ook prima een spiraalsnijder gebruiken. De meeste spiraalsnijders hebben een aantal vormen en groottes, dus maak linten van zoete aardappel en ga voor de pasta Putanesca zonder pasta, maar mét zoete aardappel.
Courgetti oftewel ‘spaghetti’ gemaakt van courgette is waarschijnlijk de bekendste toepassing van de spiraalsnijder. Met die courgetti heb je een lekker licht alternatief voor pasta. Een van mijn favorieten is de courgetti met gegrilde vijgen en een beetje kaas.
Als je met je spiraalsnijder wat bredere linten kunt maken, kun je aan de slag met dit mooie groentetaartje! Het ziet er super feestelijk uit, maar is makkelijk te maken. En met een goede spiraalsnijder ben je zo klaar!
Aziatische noodle salade met wortel en komkommer
Zowel de wortel als de komkommer snijd je met een spiraalsnijder voor dit lekkere Aziatische gerecht.
Regenboogsalade
Kijk even welke groenten je nog hebt en combineer ze tot een kleurrijke salade. Een lekkere combi is bijvoorbeeld biet, wortel en komkommer.
Een caprese salade met biet
Pad thai van courgette
Vooruit, nog een ‘courgetti’ recept dan. Een ‘pad thai’ gemaakt van courgette noodles.