Tips voor een heerlijk zomers ontbijt

My Food Blog
Tips voor een heerlijk zomers ontbijt

Smaakt een gewone boterham of een kommetje havermout niet zo lekker meer nu de temperaturen stijgen? Geen wonder. Onze eetlust kan nou eenmaal drastisch veranderen op warme dagen. Toch blijft het belangrijk om gezond en voldoende te eten. Het ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Je gaat toch ook niet rijden zonder de auto van brandstof te voorzien? Waarom zou je dan wel gaan werken zonder je lichaam de energie te geven die het nodig heeft? 

Om er ondanks de warmte toch voor te zorgen dat je voldoende en gezond eet, is het belangrijk om altijd wat receptjes voor de warme dagen achter de hand te hebben. Maar wat is nou echt lekker als zomers ontbijt? In dit artikel geven we de nodige tips & inspiratie. 

Fris beleg 


Kan je eigenlijk niet zonder een boterhammetje in de ochtend? Maar smaakt die kaas nu echt niet lekker ? Kies dan eens voor een ander beleg. Combineer de lekkerste afbakbroodjes met een frisse spread van groenten of gebruik radijsjes of rauwe paprika om je brood te beleggen. Het is niet voor niets dat in veel warme landen groenten als beleg worden gebruikt. Hier zit namelijk veel vocht in en dat is precies wat je lichaam nodig heeft op een warme dag. Fris beleg smaakt veel lekkerder dan de standaard belegsoorten die we in ons land vaak gebruiken. Zeker als de temperaturen hoog oplopen. 

Heerlijke fruitsalade 


Fruit smaakt altijd goed, maar op een warme dag nog net een tikkeltje meer. Het fijne van fruit is dat het ook nog eens ontzettend veelzijdig is. Je kunt het op heel veel verschillende manieren gebruiken. Bovendien vult het goed, geeft het extra vocht en de nodige vitamines. Wil je voorkomen dat je na een uur weer trek krijgt? Combineer het fruit dan met een beetje yoghurt of bestrooi dit met zelfgemaakte granola of wat havermout. Dit geeft net wat meer energie en zorgt ervoor dat je je langer verzadigd voelt. 

Smoothie 


Vind je het lastig om überhaupt iets te eten in de ochtend? Drink het dan! Maak een heerlijke, frisse smoothie voor onderweg. Het fijne van een smoothie is dat je deze ook nog eens ver van tevoren kunt maken. Zo hoef je in de ochtend niet eerder op te staan. Bereid de smoothie de avond ervoor en zet deze in de koelkast. Zo geniet je van een heerlijk verfrissend drankje in de ochtend. 

Extra tip: mix diepgevroren stukjes kiwi of banaan mee. Laat ze niet ontdooien, maar gooi ze zo in de blender. Dan wordt de smoothie een stuk dikker en lekker koud. Zodra de smoothie een stuk dikker is, zou je hier ook nog een smoothiebowl van kunnen maken. Je serveert de smoothie dan in een kom en voegt nog enkele toppings toe. Vervolgens kun je deze met een lepel eten. Vergelijkbaar met een verfrissend bordje pap dus! 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *