8 x salade in een pot

My Food Blog
8 x salade in een pot

Je ziet ze al een paar jaar in het straatbeeld: de salade in een pot. Het liefste een glazen pot, zoals een mason jar, maar een ander potje volstaat ook. Nieuw is het dus niet, handig is het wel. Helemaal nu het zomer is en er weer veel meer salades worden gegeten. Wat handig is van een salade in een glazen pot, is dat de saladeonderdelen redelijk goed gescheiden blijven tijdens vervoer. Zo dien je altijd te beginnen met de dressing, zodat je salade niet zompig wordt.

Bovendien ziet een salade in zon pot er ook nog eens heel erg leuk uit. Voor vrolijke zomerse salades bijvoorbeeld. Je blijft namelijk de laagjes nog goed zien en, zoals we allemaal weten, eet je niet alleen met je mond, maar ook met andere zintuigen. Het oog wil dus ook wat! Ben je dus op zoek naar gezonde lunch recepten voor deze zomer, of om mee te nemen naar kantoor, denk dan eens aan die ‘salad in a jar’. Zo’n uberhippe, verantwoorde salade to go in een pot.

Hoe maak je een salade in een pot?

 1. Begin met een laagje dressing. Kies een dressing die je zelf lekker vindt. Het makkelijkste is olijfolie met azijn, maar experimenteer vooral!
 2. De meest ‘natte’ ingrediënten daar bovenop. Denk aan tomaten of fruit.
 3. Sla vormt een goede barrière tussen natte en droge ingrediënten.
 4. Nu kun je bijvoorbeeld een laagje kaas of droge groenten plaatsen.
 5. Tot slot het meest droge ingrediënt, zoals croutons

Voorbeelden van lekkere salades in een potje

Zelf je eigen creatie maken? Via deze link zie je een aantal lekkere combi’s die je eens uit kunt proberen en lekker kunt mixen en matchen! Heb jij al weleens je eigen salad jar gemaakt?

 

 

De afbeelding in de header is akomstig van een Lepeltje Lekkers en is geplaatst met toestemming.

 

 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “8 x salade in een pot

 • jose

  ik kan niets zien alleen deze enen, die met bief komt in Engels en dan moet ik mijn mail adres doorgeven!!!!
  en dat doe ik niet jammer. en die andere laten zich helemaal niet openen. groetjes jose.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *