Het is alweer even geleden dat ik jullie mee nam achter de schermen. Tijd voor een update, want er is heel veel foodpost gekomen en er waren weer een aantal leuke events.
Iedereen die mij kent weet dat ik dol ben op chocolade en dat legde me geen windeieren. Zo kreeg ik álle smaken van Johnny Doodle chocolade thuisbezorgd. Ondanks dat normaal puur favoriet is, was dit keer wit-speculaas unaniem favoriet! Je kunt deze chocolade kopen bij o.a. AH.
Ook van Tony’s Chocolonely kreeg ik 2 repen. Deze voormalige limited editions are here to stay! Melk-popcorn-discodip en puur-zeezout-amandel.Ken jij ze al?
Lovechock rock zijn balletjes raw chocolate. Je moet net van de structuur houden, maar ik houd er zeker van! Het is iets korreliger dan reguliere chocolade en iets bitterder. Nieuw is de Hazelnut Vanilla variant.
Bij de Bijenkorf zag ik de mooie verpakkingen van Farm Brothers al liggen en ik kreeg ook nog eens 3 pakken van deze koekjes opgestuurd. Leuk aan deze koekjes is dat ze echt smaken zoals je ze zelf ook zou maken. Geen chemische rommel, maar heerlijke niet-overdreven-zoete koekjes. Chocolade zeezout is favoriet. Als ik eens visite krijg en ik heb geen zin om te bakken, zijn deze koekjes een meer dan prima alternatief!
Chocolade met gin? Ik heb nog geen tijd gehad om hem uit te testen, maar Xolato bracht een gin op de markt op basis van cacao en 45 kruiden. Nu het weer wat warmer wordt, gaan we binnenkort weer eens een gin-tonic avond doen! Of hebben jullie andere tips om gin te mixen?
AH to go introduceerde 2 notendrinks: eentje met amandel en een met cashew. Fijn dat het lekker natuurlijk is met weinig zoetstoffen. De cashew cacao variant is erg fijn!
Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op
Uit het verre Kollum kwam een pakje met kaas. “Uit Kollum?”, zei mijn moeder “daar komt de beste kaas van Nederland vandaan.” Mijn nichtje uit Canada en haar man waren in Nederland en ter ere daarvan gingen we aan het kaasplankje. Uiteraard met champagne. Goede combi ;-).
Met mijn nichtje en haar man gingen we ook op tour in Amsterdam waar we aten bij een aantal van mijn favorieten: o.a. Sir Hummus, Sugo en Skylounge.
Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op
Voor het eerst gingen we naar de Proefparade van Mr. Goodiebag. Dit vond plaats in het prachtige Andaz hotel. De merken die op mij het meeste indruk maakten waren Passie & Trots die lokale producenten inzet voor de lekkerste producten en Smaakt/BioToday waar ik al regelmatig biologische producten van koop. Hun dadelwalnoten spread ligt als het goed is in de winkels en die was echt zooo lekker! Ik ben hem helaas nog niet in mijn super tegengekomen.
We aten ook heel veel buiten de deur. Zo waren we o.a. bij De Prins in Buren, dim sumden we bij happyhappyjoyjoy en bij Pacifica in Utrecht. Die laatste zit bij ons om de hoek en is echt een pareltje. Je kunt hier heel goedkoop lekkere dimsums eten. Een uitgebreid artikel volgt snel! Ook aten we bij Chefz in Oosterhout, waar je lekkere wijn drinkt en goed eet! We ontdekten de fijne koffie en borrel hotspot Elize en waren bij het Back2Back event met Ramon Beuk en Michiel van der Eerde in Baut Zuid. Ze gaven elkaar ingrediënten waar de ander mee moest koken. Om de beurt een gang. Het werd een mix van Nederlands en Surinaams, erg bijzonder. Baut Zuid gaat vaker een back2back organiseren dus hou hun site in de gaten als je benieuwd bent!
Tot slot, afgelopen week waren we in de Fenix Food factory voor een Love My Salad event in zaak 8.
We gingen voor Love My Salad op excursie bij de sla teler en kreeg les van een fotograaf. Wat vinden jullie van deze salade foto? Ik vind hem zelf echt supergaaf! We hebben dus nog wel een aantal nuttige tips opgedaan.
Aangezien De FFF zo’n leuke locatie is, besloten we daarna langer te blijven en hebben we met mijn broertje wat gegeten bij Meneer Tanger en Rechtstreex en bier gedronken bij de Kaapse brouwers Rotterdam. Na de goede verhalen over de cheesecake brownie van Jordy’s Bakery moest ik wel een stukje mee naar huis nemen. Yum!
Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op
Zaterdag even een hotdog bij Utrechts eerste hotdogbar: Dogma.
Hotdog tijd ?! #hotdog #030 #diner
Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op