Elize

 • Elize
 • Mariaplaats 44
 • Utrecht
Elize

Open, huiselijk en gezellig zijn steekwoorden als je bij Elize bent. Het feit dat je alles de hele dag door kunt bestellen vind ik ook erg gastvrij!

Elize Utrecht is een van onze favoriete onontdekte spots!

Een tijdje terug waren we bij Le Jardin waar we wel erg enthousiast over waren. Toen ik zag dat zij op hun beurt weer enthousiast waren over hun buren, Elize, kon ik niet anders dan daar ook eens te gaan proeven. Elize’s ‘tagline’ is “coffee, wine & food” en dat somt het geheel mooi op. Je kunt hier de hele dag terecht vanaf ontbijt tot aan de borrel.

Clockless eating

Wat hen onderscheidt? Het zogenaamde ‘clockless eating’. Ik kende de term nog niet, maar er wordt mee bedoeld dat je de hele dag kunt eten wat je lekker vindt. Dus als jij om 4 uur ‘s middags zin hebt in yoghurt met granola, dan bestel je lekker yoghurt met granola en als je om 11 uur ‘s ochtends al zin hebt in pasta, eet je dan lekker een bordje pasta.

Net als thuis

Wij beginnen met een gember-appelshot en dat is pittig, maar lekker. Ik houd wel van de pit van de gember, dus mij is het op het lijf geschreven. Jerôme is verkouden, dus ook hem doet dit pittige shot goed. Daarbij wat zelfgemaakte granola met yoghurt. De granola wordt door de dames van Elize zelf gemaakt en dat proef je. De granola smaakt net als thuis (en dat vind ik positief :-)!)

Elize granola

We gaan door met belegde broodjes: één met tonijnsalade en een Club sandwhich met gegrilde kippendijen. De broodjes zijn goed gevuld en het brood zelf, dat ze bij Nina’s bakery halen, verdient ook een pluim. Leuk is dat het nét even wat bijzonderder is dan ‘normaal’.

Kippendijfilet

Neem de club sandwhich. In plaats van kipfilet, beleggen zij het broodje met kippendijfilet. Na de broodjes volgt een flammkuchen met zalm met een perfect knapperige bodem en tot slot een carrotcake (major aanrader!) en chocolade perentaart. Je hoort het al, je kunt hier prima de hele dag vertoeven!

Elize is wat mij betreft met name erg geschikt voor ontbijt, brunch of borrel. Over borrelen gesproken, ook voor de wijnen werken ze samen met een lokale leverancier, net als voor hun zuivel.

flammkuchen Elize

Ook om mee te nemen

Open, huiselijk en gezellig zijn steekwoorden als je bij Elize bent. Je wordt gastvrij ontvangen en het feit dat je alles de hele dag door kunt bestellen vind ik ook erg gastvrij. En heb je wat haast? Alles wat je bij Elize kunt eten is ook ‘to go’ te bestellen. Je krijgt je eten dan in hun handgestempelde kartonnen verpakkingen.

interieur Elize broodje tonijn DSC_0055

Pluspunten

 • Huiselijk gezellig en voor de verandering eens niet hipsterig!
 • Clockless eating
 • Lokale leveranciers
 • Goed en lekker eten
 • Veel zelfgemaakt
 • Ook goed geschikt voor ouders met kinderen

Minpunten

 • Minder geschikt voor grote groepen
 • Niet zoveel diner keuze (en daarmee beter geschikt voor ontbijt, lunch, brunch of borrel)
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *