Trending: #ShareAPear #ToffePeer #peerfie

Trending: #ShareAPear #ToffePeer #peerfie
#shareapear

Door de Russische boycot van onder meer Europees groente en fruit, hebben de boeren in de EU het zwaar. Nederlandse tomatenboeren dreigen met een groot deel van de oogst te blijven zitten. In België is de ludieke actie op social media begonnen: #ShareAPear. Mensen maken selfies met zichzelf en peren vergezeld van hashtags zoals #ToffePeer #ShareAPear en #peerfie om zo het probleem onder de aandacht te brengen en mensen op te roepen om Belgische peren te kopen. Ik zal de komende weken extra opletten, voor zover ik dat niet al deed, om zoveel mogelijk Nederlands en Belgsich fruit te kopen. Zuiderburen, met deze actie hebben jullie maar eens te meer bewezen dat jullie toffe peren zijn!

Ps. Nog wat peren inspiratie nodig? Mijn favoriet is deze amandel perencake. Maar ook deze peer recepten zijn zeker de moeite waard: pasta met peer en gorgonzola, salade met geitenkaas en peer en zoete aardappel salade met peer.

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *