Pasta met balsamico peren

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dagelijks reis ik met de trein naar werk. Dan komt het weleens (understatement) voor dat je vertraging hebt. Toen ik laatst een half uur moest wachten besloot ik een paar food tijdschriften te kopen. Ik ging naar huis met een Foodies inclusief bonusnummer en een Elle eten. Heerlijk om eens doorheen te bladeren en inspiratie op te doen! In Foodies magazine vond ik dit recept voor pasta met balsamico peren en gorgonzola. Voor vriendlief, die geen kaas-fan is,  verving ik de gorgonzola door merguez worstjes.

Pasta met balsamico peren

Pasta met balsamico peren

  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram gedroogde pasta (of 250 g verse pasta)
  • 2 peren
  • 75 gram gorgonzola
  • 3 el balsamicoazijn
  • 75 gram walnoten (grofgehakt)
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies.
  2. Snijd de peer in kwarten en giet een scheutje olijfolie in een koekepan. Bak hier zo'n 2 minuten de peren in. Voeg de balsamicoazijn toe en laat zo'n 2 à 3 minuten karameliseren.
  3. Giet de pasta af, doe terug in de pan en voeg kort de gorganzola toe zodat deze smelt.
  4. Serveer de pasta met gorgonzola en maak af met de peren, walnoten en een beetje zwarte peper. Besprenkel eventueel met extra balsamicoazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *