Quick & easy: appelmoes met kaneel
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 8 personen
Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk! Met dit basis-recept voor appelmoes met kaneel kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens speculaaskruiden toe, maak de appelmoes met rozijnen, met boerenjongens of stoofperen. Of probeer je appelmoes eens met munt, Calvados of gember.
Tip: steriliseer een weckpot en maak extra appelmoes. Deze kun je in de weckpot enkele weken bewaren.
Quick & easy: appelmoes met kaneel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 8 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 goudreinetten
- 4 el lichtbruine basterdsuiker (of meer naar smaak)
- geraspte schil van 1/2 citroen
- 1 tl kaneel
- 1/8 tl nootmuskaat
- 100 ml water
- snufje zout
Benodigdheden
Instructies
- Schil de appels en ontdoe ze van de klokhuizen. Het makkelijkste doe je dit met een appelboor. Anders kun je de appels het beste in vieren snijden en zo het klokhuis eruit snijden. Snijd nu de appels in kleine blokjes van zo'n 1 x 1 cm.
- Doe alle ingrediënten in een pan en laat 20 - 25 minuten op een laag vuur staan. Je kunt de appelmoes warm of koud eten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 96 | Calorieën uit vetten 2 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 0g, Waarvan | 0% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 0% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk en heel simpel te maken eigenlijk.