Quick & easy: appelmoes met kaneel

Quick & easy: appelmoes met kaneel

Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk! Met dit basis-recept voor appelmoes met kaneel kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens speculaaskruiden toe, maak de appelmoes met rozijnen, met boerenjongens of stoofperen. Of probeer je appelmoes eens met munt, Calvados of gember.Tip: steriliseer een weckpot en maak extra appelmoes. Deze kun je in de weckpot enkele weken bewaren.

Ingrediënten

  • 6
  • goudreinetten
  • 4 el
  • lichtbruine basterdsuiker
  • (of meer naar smaak)
  • geraspte schil van 1/2
  • citroen
  • 1 tl
  • kaneel
  • 1/8 tl
  • nootmuskaat
  • 100 ml
  • water
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Schil de appels en ontdoe ze van de klokhuizen. Het makkelijkste doe je dit met een appelboor. Anders kun je de appels het beste in vieren snijden en zo het klokhuis eruit snijden. Snijd nu de appels in kleine blokjes van zo'n 1 x 1 cm.
  2. Doe alle ingrediënten in een pan en laat 20 - 25 minuten op een laag vuur staan. Je kunt de appelmoes warm of koud eten.
3 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Quick & easy: appelmoes met kaneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *