Recept spaghetti bolognese

  • voor 3-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Recept spaghetti bolognese

Veel mensen kopen pastasaus kant-en-klaar, omdat het zo lekker makkelijk is. Maar, wat ze zich niet realiseren, is dat zelf een lekkere pastasaus maken helemaal niet moeilijk is! Sterker nog, zelf pastasaus maken, zoals voor een klassieke spaghetti bolognese is echt makkelijk. De basis zijn gedroogde kruiden en gezeefde tomaat (passata di pomodoro). Die passata kun je gewoon bij elke supermarkt kopen en bevat niets anders dan gezeefde tomaat waardoor je een mooie, volle saus krijgt.

Zelf pasta bolognese maken: smaakvoller & gezonder

Als je zelf de pastasaus maakt is deze zo veel smaakvoller en gezonder. Je gebruikt immers alleen pure ingrediënten, zonder een hele waslijst aan vage toevoegingen. Daarnaast kun je er net zo veel groenten in doen als je wilt. Ik gebruikte ui, tomaat en wortel, maar je kunt bijvoorbeeld ook courgette gebruiken. Heb je kinderen en zijn het lastige eters? Snijd dan de groenten zo fijn mogelijk zodat ze ze niet zien ;-).

Een goedkope pasta!

Naast dat het gezonder en lekkerder is om zelf lekker je pasta bolognese te maken, zonder potjes, pakjes of zakjes, kost het ook nog eens weinig. Nog geen euro per persoon! Om dat te laten zien heb ik de prijzen erachter gezet. Ik ben uitgegaan van de AH prijzen, dus het kan nog goedkoper. De peildatum is het moment van schrijven, 2014. Zoals je weet fluctueren de supermarktprijzen en kan het dus zijn dat sommige ingrediënten inmiddels goedkoper of wellicht duurder zijn geworden. Als ik ergens maar een deel van hoefde te gebruiken, heb ik alleen dat deel berekend. Je kunt immers de rest van het product nog gebruiken. Zo kun je voor € 3,92 met 2 volwassenen en 2 kinderen een heerlijke spaghetti bolognese eten die je helemaal zelf hebt gemaakt!

Benieuwd naar het recept voor de spaghetti bolognese? Kijk dan snel hieronder!

Wil je meer pastarecepten zien? Wat dacht je van pasta alla Norma, pasta met truffelroomsaus, pasta carbonara of pasta al ragù?

Ingrediënten

  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (0.08 euro)
  • 1
  • sjalotje
  • fijngesneden (0.13 euro)
  • 300 gram
  • rundergehakt (vanaf 1.35 euro
  • afhankelijk van type gehakt)
  • 2
  • tomaten
  • (0.30 euro)
  • 2
  • wortels
  • in kleine blokjes gesneden (0.15 euro)
  • 500 gram
  • passata di pomodoro /gezeefde tomaat (0.35 euro)
  • 1
  • laurierblad
  • (0.11 euro)
  • 1 tl
  • gedroogde basilicum
  • (0.07 euro)
  • 1 tl
  • gedroogde oregano
  • fijngesneden (0.07 euro)
  • snufje zout
  • 1 el
  • balsamicoazijn
  • (0.12 euro)
  • 300 gram
  • spaghetti
  • (0.39 euro)
  • 40 gram
  • fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • (0.80 euro)
  • optioneel: chilivlokken
  • Totaal 3 92 euro

Benodigdheden

  • pastapan
  • koekenpan

Instructies

  1. Kerf in het vel van de tomaat een kruis en leg de tomaat 1 minuut in kokend water. Spoel daarna af met koud water. Je zult zien dat het velletje vanzelf loslaat. Trek met het mes het vel eraf en snijd de tomaat in blokjes.
  2. Doe een klein beetje olijfolie in een pan en fruit de sjalot. Je bakt de ui dan totdat deze zacht begint te worden. Pers de knoflookteentjes met een knoflookpers uit boven de pan en bak nog een minuut mee.
  3. Voeg de wortel toe aan de sjalot en knoflook, samen met de basilicum, oregano en een snufje zout.
  4. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit 'rul'. Dit betekent dat het van buiten bruin is, en het gehakt een beetje 'los' is.
  5. Kook intussen de pasta volgens de instructie op de verpakking.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de passata toe aan het gehakt en laat dit op laag vuur circa 5 minuten inkoken. Breng op smaak met balsamicoazijn en eventueel chilivlokken.
  7. Serveer de pasta bolognese met wat blaadjes basilicum en strooi de Parmezaanse kaas er overheen.
7 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *