Pasta met truffel roomsaus

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Als ik aankondig dat er pasta op het menu staat, wordt dat altijd met luid gejuich ontvangen thuis. Pasta is namelijk een van de lievelingsgerechten van vriendlief. Deze keer ging ik voor een romige pasta met truffelsaus. Hoe beter de kwaliteit van de truffel, hoe lekkerder de saus wordt!

Pasta met truffel roomsaus

Pasta met truffel roomsaus

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram tagliatelle linguine of een dergelijke pasta
  • 1 verse truffel à 5 g
  • 175 ml verse slagroom
  • 3 sjalotjes (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 2 takken tijm
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml water
  • zwarte peper
  • snufje zout
  • scheutje olie

Benodigdheden

Instructies

  1. Giet wat olie in een koekenpan en doe hier de sjalotjes en knoflook bij. Laat dit enkele minuten fruiten en blus dan af met de wijn.
  2. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen.
  3. Voeg de tijm toe en rasp de truffel boven het mengsel. Doe de truffel er ook bij en laat dit enkele minuten op een laag vuur meekoken.
  4. Zeef het geheel zodat je een gladde saus hebt. (Ik ben dat vergeten, zoals je op de foto ziet ;-), maar als je zeeft, heb je geen stukjes in je saus)
  5. Breng op smaak met peper en zout en giet de slagroom erbij. Laat weer een paar minuten inkoken en doe giet het water erbij zodat het niet té dik wordt.
  6. Giet de saus over de pasta en garneer met truffel en tijm.
 

4 reacties op “Pasta met truffel roomsaus

  • Andries Weitenberg

    Mooi gerecht. Smaakte prima. Toch wat opmerkingen:
    1. Slagroom staat niet bij de ingrediënten
    2. Onduidelijke instructie m.b.t. de truffel. .
    3. Tagliatelle is zeer geschikt voor een roomsaus. Dikke spaghetti (12+) kan ook maar linguinne absoluut niet. Veel te dun.
    4. Een takje tijm als garnering is niet erg handig. Weggooien of blaadjes er af halen ?
    Kortom heel goed bedacht maar ik zou recept herschrijven.

    Beantwoorden
  • Nadine

    Heerlijk recept die prima la uitgangsbasis kan dienen. Zelf nog wat aangevuld met rucola en spekjes. Maar dan nog steeds een heerlijke basis die hier goed ontvangen werd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *