Kisir (Turkse bulghursalade)

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Kisir (Turkse bulghursalade)

Ik wilde al enige tijd kisir maken, toen ik opeens 'echte' Turkse bulghur in het schap zag liggen bij Appie. Dit kon geen toeval zijn. Omdat de instructies er enkel in het Turks op stonden wist ik niet of ik niet precies hoe ik het moest klaarmaken. Gelukkig werkte de methode die ik altijd bij bulghur gebruik ook op deze bughur goed. Kisir is een Turkse bulghursalade en is heerlijk als lunch of als diner. Het een een typisch Turks gerecht wat lekker fris smaakt! Wij aten de kisir met gehaktballetjes en een frisse yoghurt-munt saus.

Ingrediënten

  • 400 gram
  • (fijne) bulghur
  • 1/2
  • komkommer
  • 3
  • tomaten
  • 100 gram
  • tomatenpuree
  • 1
  • bosui
  • 1
  • vegetarisch bouillonblokje
  • 400 - 600 ml
  • water
  • 2 takjes
  • munt
  • granaatappelsiroop
  • naar smaak (of limoen)

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de komkommer, munt, tomaten en bosui zeer fijn en zet dit apart
  2. Meng in een andere kom het kokende water met het bouillonblokje.
  3. In een grote kom doe je de bulghur en voeg je bouillon toe totdat de bulghur net onder water staat. Schep goed om. Is het te droog? Doe er dan nog wat water bij.
  4. Roer de tomatenpuree er doorheen.
  5. Dek nu de kom af met een bord en laat de bulghur 15 tot 20 minuten zo staan.
  6. Haal het bord er vanaf en meng nu de overige ingrediënten door de bulghur.
  7. Maak af met een scheutje granaatappelsiroop. Je kunt dit bij vrijwel elke Turkse winkel kopen. Niet voorhanden? Maak de kisir dan af met wat vers limoensap.
7 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Kisir (Turkse bulghursalade)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *