Kisir (Turkse bulghursalade)

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik wilde al enige tijd kisir maken, toen ik opeens 'echte' Turkse bulghur in het schap zag liggen bij Appie. Dit kon geen toeval zijn. Omdat de instructies er enkel in het Turks op stonden wist ik niet of ik niet precies hoe ik het moest klaarmaken. Gelukkig werkte de methode die ik altijd bij bulghur gebruik ook op deze bughur goed. Kisir is een Turkse bulghursalade en is heerlijk als lunch of als diner. Het een een typisch Turks gerecht wat lekker fris smaakt! Wij aten de kisir met gehaktballetjes en een frisse yoghurt-munt saus.

Kisir (Turkse bulghursalade)

Kisir (Turkse bulghursalade)

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram
  • (fijne) bulghur
  • 1/2
  • komkommer
  • 3
  • tomaten
  • 100 gram
  • tomatenpuree
  • 1
  • bosui
  • 1
  • vegetarisch bouillonblokje
  • 400 - 600 ml
  • water
  • 2 takjes
  • munt
  • granaatappelsiroop
  • naar smaak (of limoen)

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de komkommer, munt, tomaten en bosui zeer fijn en zet dit apart
  2. Meng in een andere kom het kokende water met het bouillonblokje.
  3. In een grote kom doe je de bulghur en voeg je bouillon toe totdat de bulghur net onder water staat. Schep goed om. Is het te droog? Doe er dan nog wat water bij.
  4. Roer de tomatenpuree er doorheen.
  5. Dek nu de kom af met een bord en laat de bulghur 15 tot 20 minuten zo staan.
  6. Haal het bord er vanaf en meng nu de overige ingrediënten door de bulghur.
  7. Maak af met een scheutje granaatappelsiroop. Je kunt dit bij vrijwel elke Turkse winkel kopen. Niet voorhanden? Maak de kisir dan af met wat vers limoensap.

2 responses to “Kisir (Turkse bulghursalade)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *