Plaattaart met bietjes, parmaham en rucola

  • voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Plaattaart met bietjes, parmaham en rucola

Soms ontstaat er een idee voor een lekker recept in je hoofd en de dagen daarop volgend begint het steeds meer vorm te krijgen. Dat was ook zo met deze plaattaart. Ik wist dat ik een plaattaart wilde maken en ik wist dat daar bietjes op moesten  komen. Ineens bedacht ik me dat hüttekäse hier wel lekker (en light!) bij zou zijn en dat rucola voor extra pit zou zorgen. Als kers op de taart de parmaham. Als je op zoek bent naar een makkelijke plaattaart die ook nog eens geweldig smaakt, dan kan ik je dit recept zeker aanraden!Wist je dat hüttekäse een mooie vervanging is voor kaas? Het bevat nog geen 4% vet en zit bomvol eiwitten! Ik eet het ook vaak op een cracker met wat peper en komkommer als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 300 g huttekäse
  • 2 takjes tijm
  • 1 grote gekookte biet
  • 6 plakken parmaham
  • grofgemalen zwarte peper naar smaak
  • handjevol rucola

Benodigdheden

  1. bakplaat van ongeveer 20 x 30 cm
  2. kaasschaaf (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng de blaadjes door de hüttekäse. Maal peper naar smaak en meng dit er ook doorheen.
  3. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op de bakplaat en verspreid hier de hüttekäse overheen.
  4. Pak nu een kaasschaaf en schaaf plakjes van de biet en leg deze op de hüttekäse.
  5. Leg de plakken parmaham hier overheen en bak 20 minuten op 180 C.
  6. Maak af met een handje verse rucola. Serveer met bijvoorbeeld een lekkere salade.
Tip: je kunt zelf de biet van tevoren koken of kant-en-klaar een verse gekookte biet (per set van 2) in de supermarkt kopen!
5 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *