Tortilla Espanola (Spaanse aardappelomelet)

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

 

Deze aardappelomelet wordt veel gegeten in Spanje, bijvoorbeeld als een tapa. Ik vind het zelf lekker om de Tortilla Española te eten met rustiek brood (bijvoorbeeld het Liefde en Passie brood van AH of brood van het Vlaamsch Broodhuys, of natuurlijk zelfgemaakt brood!) en een groene salade. Als je het helemaal goed Spaans wil doen, eet je er een salade met 'garbanzos' (oftewel kikkererwten) bij, een beetje rode ui, sla en tonijn toevoegen en klaar is Carlos. ¡Que aproveche!

Tortilla Espanola (Spaanse aardappelomelet)

Tortilla Espanola (Spaanse aardappelomelet)

  • Totale benodigde tijd25 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 g voorgegaarde aardappel in schijfjes
  • 5 eieren geklutst
  • peper en zout
  • olijfolie

Benodigdheden

kleine koekepan (+/- 20 cm diameter)

Instructies

   
  1. Doe een beetje olijfolie in de hete koekepan en bak de aardappels totdat ze beginnen te verkleuren.
  2. Breng het eiermengsel op smaak met peper en zout en giet het over de aardappels. Zet het vuur lager en wacht totdat het ei begint te stollen.
  3. Nu komt het omkeren, dit kan een beetje 'tricky 'zijn. De makkelijkste manier is om de omelet nu op groot bord te schuiven, de pan er weer op te leggen en het zo omkeren. Zie ook de foto hieronder:
  4. tortilla espanola recept 5
 
  1. Bak ook de andere kant nog enkele minuten zodat je een mooi goudbruine omelet krijgt. Schuif de tortilla uit de pan en op een bord. Eet de tortilla warm of koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *