Liebster award!

My Food Blog
liebster award

Justine Biesot van de superleuke lifestyleblog Justinebiesot.com gaf mij vorige week de Liebster award, een virtuele prijs voor de kleinere en beginnende blogs. Hartstikke leuk natuurlijk om deze aanmoedigingsprijs te ontvangen! Het is de bedoeling dat je de award doorgeeft aan bloggers die jij inspirerend vindt en dat je de vragen beantwoordt die zijn opgesteld door degene van wie je de Liebster ontving. Hieronder beantwoord ik de 11 vragen van Justine en geef ik de prijs door aan een viertal andere bloggers.

 • Van wie heb je leren koken?

Eten en koken is me met de paplepel ingegoten. Mijn moeder is culinair schrijfster, bekend van onder meer Het Nederlands Bakboek. Vroeger stond ik nooit in de keuken om zelf iets te maken, maar al vanaf een jonge leeftijd ben ik blootgesteld aan exotische ingrediënten en gerechten. Bovendien keek ik wel vaak toe hoe mijn moeder kookte en bakte. Zelf koken en bakken deed ik niet, want daar was ik veel te eigenwijs voor, haha dus tips en tricks werden niet echt in dank afgenomen. Nu trouwens wel! (met mate)

 • Welk ingrediënt mag absoluut niet missen in je keuken?

Olijfolie. Gewone olijfolie om in te bakken en lekkere extra vergine olies voor koud gebruik. Ik kan me dan ook goed vermaken in een winkel als Oil & Vinegar.

 • Voor welk gerecht mag je ‘s nachts wakker worden gemaakt?

Ik heb liever niet dat mensen me wakker maken, daarvoor houd ik te veel van slapen. Als het dan toch moet: warme superchocoladerige moelleux.

Nu ik erover nadenk is de moelleux een Fudge Overboard 2.0, sort of. Mijn familie woont in de VS en vroeger gingen we elke zomer naar de kreeftketen Red Lobster. Ik heb een broertje en twee nichtjes en we bestelden ieder een Fudge Overboard, een gigantisch groot chocoladetoetje met een smeuïg stuk brownie, chocoladesaus en vanille-ijs. Jaar na jaar aten we ons misselijk om maar te proberen eindelijk de Fudge Overboard te overwinnen. Na jaren was ik eindelijk de eerste die hem helemaal naar binnen kreeg :-).

 • Wat is jouw leukste eigenschap?

Met mij kun je lachen: een combi van droge humor en sarcasme en de situatie makkelijk luchtig kunnen maken met een leuk grapje (tenminste, ik vind ze zelf vaak erg leuk ;-))

 • Wat is je favoriete drankje?

Overdag groene thee of een chai latte. Liefste van Starbucks of Bondi Chai. Helaas heb ik sinds een aantal jaar een koffie-intolerantie dus een koffie zit er niet meer in voor mij.’s Avonds drink ik graag een Chardonnay, Pinot Grigio of Sauvignon Blanc. Of een cocktailtje.

 • Wat is je favoriete snack?

Ik ben niet echt een snacker, maar je kunt me wel blij maken met verse bapao’s of loempiaatjes, of iets zoets zoals een stukje taart. En zomers mag ik graag een ijsje eten. Op een normale dag eet ik als snack meestal fruit.

 • Wat vind je het leukste aan bloggen?

Het experimenteren met eten leuk. Dat mislukt soms, maar levert ook weleens verrassende dingen op die mij ook weer wat leren. Natuurlijk vind ik het schrijven zelf ook hartstikke leuk!

 • Wat zijn de eerste drie dingen die op je bucket list staan?

Een wereldreis met mijn vriend, een wijnboerderij opzetten in Italië of Spanje en het opzetten van een succesvol bedrijf in food.

 • Uit eten of zelf koken?

Ik zou zonder beiden niet kunnen. De meeste dagen kook ik zelf, of vriendlief. Maar van uit eten gaan krijg ik inspiratie en is bovendien een belevenis, een avondje uit. Dat kan dan van alles zijn. Laatst waren we in een soort Franse huiskamer, maar ook van de dim sum in Ding Tai Fun, Singapore heb ik genoten, een goede pizza vind ik ook heerlijk. Kortom, zoals alles in het leven is té veel van een ding nooit goed en houd ik van afwisseling.

 • Wat is het lekkerste wat je ooit gegeten hebt?

Wat me nog goed bijstaat is Hongkong en al het lekkers dat ik daar heb gegeten: ‘drunken shrimps’, maar ook dim sum in een onwijs druk restaurant waar we 1,5 uur voor hebben moeten wachten. Het was het zó waard, heerlijk! En ondertussen door de krapte ook nog aan de praat geraakt met locals die ons de beste aanbevelingen konden doen. Wat ik ook heel bijzonder en verrassend lekker vond was het avocado-ijs op de Filippijnen, deze zomer ga ik zeker een poging wagen: zacht, romig en licht zoet. En als we het dan toch over reizen en buitenland hebben. Het eten in Australië, het was fenomenaal! Het was echt precies mijn soort eten: een mix van Oosters en Westers (fusion, zoals je wil). Van simpele surf ’n turfs tot de carrot cakes, en van de geweldige east meets west viscreaties tot aan rundvleesgerechten, werkelijk alles was zo ontzettend lekker en uitgebalanceerd qua smaak. Een van de redenen waarom ik heel graag nog eens terug naar Australië zou willen!

 • Wie is jouw (kook)held?

Heston Blumenthal. Hoe hij een geheel nieuwe manier van koken op de kaart heeft gezet (letterlijk en figuurlijk!) is inspirerend. Nu is het voor een thuiskok natuurlijk lang niet allemaal even haalbaar, maar de hele beleving die hij om eten heen creëert en het spelen met structuren vind ik mooi. Wat me ook inspireert is de ondernemersgeest van Jonnie Boer.

Ik geef de prijs door aan:

 1. Mireille van eitjekookt.nl
 2. Fatima van Safrana & Argana
 3. Louie van Baked Louie’s
 4. Ellen van madebyellen.com

Ik zou het leuk vinden als jullie deze prijs accepteren en de volgende vragen beantwoorden:

 1. Welk keukengereedschap kun je niet zonder?
 2. Wat is jouw favoriete gerecht?
 3. Voor wie zou je weleens willen koken?
 4. Welk keuken-item staat heel hoog op jouw verlanglijstje?
 5. Wat zou je op dit moment willen eten?
 6. Stel, je hebt een open ticket, waar zou je naartoe vliegen?
 7. Hoe ziet jouw gemiddelde ontbijt eruit?
 8. Wat doe je als je niet aan het bloggen bent?
 9. Wat is jouw verborgen talent?
 10. Wat is je favoriete restaurant?
 11. Voor welk gerecht kun je jou wakker maken?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *