Sweet (het bakboek van Ottolenghi!)

Sweet (het bakboek van Ottolenghi!)

Veel heerlijke bakrecepten met unieke smaken zoals we dat van Yotam Ottolanghi gewend zijn!

Toen ik zag dat Yotam Ottolenghi een nieuw boek had uitgebracht, kon ik niet wachten om die onder ogen te krijgen. Dit keer een boek volledig gericht op zoete lekkernijen, onder de naam ‘Sweet’. Samen met de Australische Helen Goh verzamelde de Israëlisch-Britse chef de lekkerste zoete recepten van hemzelf en zijn staff leden.

bladeren door sweet

Dik

Het is een lekker dik boek geworden boordevol recepten van over de hele wereld. Ja, zelfs ‘onze’ eigen gevulde speculaas staat erin! Dat vind ik leuk en ergens ook wel een beetje jammer, aangezien ik had verwacht dat het weer een stevig Midden-Oosters sausje zou hebben. Veelzijdig zijn de recepten dus wel en natuurlijk staan er ook enkele Midden-Oosterse recepten in. Zo staat er een Midden-Oosterse variatie op Millionaire’s shortbread in met halva en tahin. Die wil ik binnenkort zeker eens gaan testen! Er staat ‘sufganiyot’ (Israëlische ‘donuts’) met saffraancrème in die ik ook wil gaan maken. Verder staan er klassiekers in zoals chocolate chip cookies en juist wat minder bekende recepten.

sufganiyot met saffraancrème
sufganiyot met saffraancrème

Vol van smaak

Zoals we gewend zijn van Ottolenghi wel altijd vol van smaak! Het is leuk om alle verhalen te lezen. Veel van de recepten zijn dus of afkomstig van hem of zijn staff leden of zijn klassiekers uit zijn restaurants. Wat ik jammer vind, is dat het soms wel formeel leest. Ik weet niet of dat door de vertaling is, of dat het origineel ook zo formeel is geschreven. Zelf vind ik dat een zekere afstand creëren. Sowieso vind ik de vertaling niet altijd helemaal lekker lezen. En is er een hele categorie ‘kwarktaarten’, maar daar zit geen kwark in. Een kwarktaart en een cheesecake zijn niet hetzelfde!

Eindoordeel

Toch vind ik het boek een aanrader. Ik denk dat er voor elk wat wils in staat, klassiekers en onbekendere recepten. Makkelijke recepten en wat uitdagendere recepten. Het is een boek dat door de hoeveelheid waar voor geld biedt. Bovendien is de receptuur origineel en zijn er geen concessies gedaan in de receptuur en samenstelling.

Ps. Op zoek naar meer Ottolenghi recepten? Hier op de site vind je onder meer zijn spinaziepannenkoeken, geroosterde pompoen en bonensalade!

Wil je het boek Sweet ook kopen? Dat kan onder meer via deze link!

Pluspunten

  • Veel recepten
  • Originele recepten met veel smaak
  • Leuke verhalen en recepten ook van de rest van de staff
  • Voor alle niveaus: er staan naast wat ingewikkeldere recepten ook voldoende eenvoudigere recepten in
  • Geen concessies gedaan aan de recepten

Minpunten

  • Door de vertaling loopt het niet altijd even soepel en is het allemaal vrij formeel
  • Beperkte Midden-Oosterse recepten
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Sweet (het bakboek van Ottolenghi!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *